10 izgovora za odlazak sa posla ranije

10 izgovora za odlazak sa posla ranije

Posao i zaposlenje Comments Off

Sin se prehladio

Ponekad se neke hitne stvari ne žele podijeliti sa šefom. To ne moraju biti ni hitne stvari, mogu biti neke lične stvari ili je jednostavno čovjeku potreban odmor, pa se radnik odlučuje da ranije ode sa posla. Međutim, nije baš preporučljivo pitati šefa za odlazak sa posla bez nekog dobrog razloga, jer se tako radnik može okarakterisati kao lijen. Evo 10 izgovora za odlazak sa posla ranije koji provjereno rade.

  1. Biti bolestan je najbolji izgovor i u većini slučajeva radi. Potrebno je dati do znanja šefu da se osjeća užasna bol u stomaku ili glavi i da je čak potrebna doktorska pomoć, on će bez razmišljanja dopustiti radniku da ode ranije.
  2. Ponekad radnici idu ranije sa posla zato što su im djeca u nekoj nevolji. Možda su imali neku nesreću pa im je potrebna ljekarska pomoć, a možda dadilja koja je sa djecom mora negdje da ide, pa je potrebno da se što prije stigne kući.
  3. Uznemirujući poziv od komšije koji govori kako je cijev pukla i kako voda upravo treba ući u njegov stan će sigurno obezbjediti raniji izlazak sa posla.
  4. Ako je olujno vrijeme napolju, to je dobar razlog za odlazak sa posla ranije.
  5. Vrijeme je loše, a radnik mora da stigne na avion, autobus ili nešto slično pa je potrebno da krene ranije sa posla kako bi što prije stigao.Raniji odlazak sa posla
  6. Gosti i rodbina dolaze u posjetu, međutim baš su došli ranije i sad treba neko da ih pusti u kuću pa je potrebno otići ranije sa posla.
  7. Bol koja nastaje od pokvarenog zuba je mnogo nepodnošljiva, a termin kod jako zauzetog zubara je dogovoren i ne bi bilo dobro ako se propusti.
  8. Najbolji prijatelj ili neko još bliži se ženi u subotu pa je poželjno da se u petak izađe ranije sa posla jer on živi dalje od grada.
  9. Kupljen je novi namještaj i baš danas su odlučili da ga dostave i to ranije. Pa je prisustvo vlasnika jako bitno zbog potpisivanja papira.
  10. Neko od rodbine je upravo preminuo pa je potrebno biti sa najbližima. To će spriječiti bilo kakvo interesovanje šefa, a i ovo je jedan od najlakših načina da se dobije slobodan dan.

Ipak savjetuje se da se ove tehnike primijenjuju što je rjeđe moguće, jer imati dva puta bol u stomaku u toku jedne sedmice može učiniti šefa sumnjičavim.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top