Adrafinil i Modafinil

Adrafinil i Modafinil

Zdravlje i prehrana Comments Off

Čini se da je Modafinil močniji od ova dva, jer je Olmifon uklonjen iz prometa 2011.godine od strane Cephalona,francuske farmaceutske kompanije koja je otkupila laboratorije Lafon, firmu koja je otkrila Adrafinil 1974.godine.

Adrafinil je pretežno cerebralni stimulans.To znači da če ovaj pametni lek dati podsticaj vašim mentalnim sposobnostima,ali če imati mali uticaj na motoričke sposobnosti,za razliku od nekih drugih stimulansa.

Viši nivo hipokretina uzrokuje nagli porast dopamina,norepinefrina i histamina, što dovodi do bolje budnosti i fokusiranja, i čini ga veoma dobrim lekom za istraživanje.

Pošto je Modafinil metabolit, imače u velikoj meri iste efekte na našu produktivnost kao i Andrafinil, s tim da se apsorbuje u naše telo skoro duplo brže.

Adrafinil treba prvo da se razbije u jetri, tako da obično traje 45-60 minuta da krene da deluje, za razliku od Modafinila kojem je potrebno samo oko 25-40 minuta.

Ako ste sportista, i Adrafinil i Modafinil se nalaze na WADA listi zabranjenih supstanci od 2004.godine.Ali ako ste pripadnici oružanih snaga, mnoge zemlje preferiraju Modafinil umesto amfetamina za vojnike u borbenim situacijama ili dugačkim misijama.

Adrafinil doziranje

Adrafinil je najefikasniji kada se uzima u dozama izmedju 300 i 1200mg.

Ako još uvek nemate sopstvenu vagu za merenje ,sada je vreme da je kupite.

Adrafinil je pametan lek koji sa sobom donosi neki prtljag, tako da njegovo uzimanje može dovesti i do nekih sporednih neželjenih efekata.

Ako odlučite da kupite Adrafinil u obliku praha, kupite vagu i izmerite svoje doze precizno,da biste izbegli što više neželjenih efekata koje ču napisati u nastavku.

Počnite od minimalne doze i postepeno povečavajte dozu(ako je potrebno) do 1200mg.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top