Cijene led žarulja polako opadaju

Cijene led žarulja polako opadaju

Dom i obitelj Comments Off

Dugi niz godina su žarulje sa žarnom niti bile upravo ona vrsta žarulja koju je gotovo svatko imao u svom domu. Razlog za to je bio vrlo jednostavan. Bile su najjeftinija vrsta žarulja, a ujedno su bile i lako dostupne, odnosno mogle su se kupiti na mnogim različitim mjestima.

Na drugom mjestu po prodaji su uglavnom bile halogene, poznatije kao štedne žarulje, a na trećem led žarulje. Iako led žarulje spadaju u najnapredniju vrstu žarulja, led žarulje cijena je najčešće bila glavni uzrok slabije prodaje.

Led žarulje cijena polako pada

Iako cijena led žarulje već dugi niz godina se nalazi na otprilike sličnoj razini, određene promjene na tržištu posljednjih godinu dana utječu na lagani pad. Žarulje sa žarnom niti se zbog zabrane Europske unije u mnogim zemljama više ne smiju proizvoditi niti prodavati pa se stoga potrošači sada moraju okrenuti drugoj vrsti žarulja. Izbor se sada svodi uglavnom na halogene i led žarulje.

U tu tržišnu utrku se sada uključilo i više proizvođača pa je zbog konkurentnosti i led žarulje cijena sve niža. Iako su led žarulje još uvijek nešto skuplje od halogenih, ipak nude brojne prednosti.
Glavna prednost led žarulja u odnosu na halogene žarulje je u dužem vijeku trajanja i u tome što ne sadrže nikakve štetne spojeve. Tako se od led žarulja može očekivati vijek trajanja od čak 50 000 radnih sati.

Pretvorimo li to u brojeve te ako led žarulja dnevno svijetli 6 sati, tek za oko 7 godina ćete ju morati promijeniti. No, ovdje nije riječ samo o dugotrajnom radu, već i o velikoj uštedi. Jer osim što dugo nećete morati kupovati novu žarulju, cijelo to vrijeme će ona trošiti puno manje energije.

Od nekoliko desetaka kuna na više

Kada je riječ o konkretnim cijenama led žarulja, cijene variraju od nekoliko desetaka kuna pa sve do puno više. Cijene se razlikuju ovisno o kojem se proizvođaču radi, kolika je snaga žarulje i slično. Na tržištu se mogu pronaći i žarulje nepoznatih proizvođača, kao i onih poznatijih. Kako biste dobili bolji osjećaj o jačini žarulje, najbolje je posjetiti neku trgovinu s rasvjetom te tamo na licu mjesta vidjeti kako žarulja svijetli.

Krevet na rasklapanje-katalog sadrži mnoštvo različitih modela ove inovativne vrste namještaja. Sledite linku i prečitajte više.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top