Depilacija lica i nausnica: Sve što trebate znati

Depilacija lica i nausnica: Sve što trebate znati

Zdravlje i prehrana Comments Off

Depilacija nausnica, uz depilaciju intimnih dijelova tijela, najrizičnija je jer se radi o osjetljivoj koži koja je sklona iritacijama. Pogrešna metoda uklanjanja dlačica na ovih dijelovima tijela može ostaviti ozbiljne posljedice. Da biste izabrali metodu koja vam odgovara i da bi depilacija lica i nausnica prošla uspješno, donosimo vam više o svim metodama  i tretmanima koji su vam danas na raspolaganju. Izaberite najbolje za sebe!

  1. Kreme za uklanjanje dlaka s lica

Iako je riječ o brzom, bezbolnom i učinkovitom rješenju za uklanjanje dlačica s lica, ne preporučuje se za korištenje na licu. Razlog je što je koža lica osjetljivija od ostalih dijelova, te postoji rizik kada se tretira kemikalijama. Ako predugo držite kremu na licu, može ostaviti ozbiljne posljedice. S druge strane, ako je prekratko držite, dlačice se neće ukloniti. U slučaju da vam je krema ipak najdraža opcija, uvijek pri ruci imajte gel od aloe vere koji će ublažiti iritacije, crvenilo i umiriti kožu.

  1. Trimeri i brijači

Ako ste u žurbi, brijači i trimeri su odlično rješenje za uklanjanje neželjenih dlačica. Brzo uklone dlačice s bilo kog područja, uglavnom ne ostavljaju neke posljedice i uklanjanje je bezbolno. Ali, nedostatak je što već kroz par sati moći ćete napipati dlačicu na području s kojeg ste ga uklonili. Brijači i trimeri ne uklanjaju dlake iz korijena, pa teško da ćete postići onaj efekt glatke, mekane i nježne kože koji sigurno želite. Uz to, postoji rizik da dlačice izrastaju još jače i tamnije, tako da bi bilo najbolje da izbjegavate ovu metodu uklanjanja dlačica s lica.

  1. Konac (threading)

Sigurno ste čuli za threading, metodu za uklanjanje dlačica uz pomoć tankog konca. Danas je postala jako popularna među djevojkama i ženama. Najviše se koristi za obrve, ali je pogodna i za nausnice. Čupanje dlačica koncem se izvodi brzim potezima stezanja i širenja konca te se pritom zahvaća i najsitnija dlačica koja se čupa iz korijena. Tretman je zanemarivo bolan, brz i daje dugotrajne rezultate. Trenutno je jedna od najpopularnijih metoda za uklanjanje sitnih dlačica s lica. Pogodna je i za osobe s osjetljivom kožom jer ne ostavlja ozbiljne posljedice.

  1. Depilacija lica voskom

Kada je izvodi stručno lice depilacija voskom prolazi uglavnom bez većih „posljedica“. Međutim, ako je izvodite sami kod kuće možete riskirati opekotine i iritacije. Riječ je o bolnoj metodi uklanjanja dlačica i ne preporučuje se osobama s osjetljivom kožom. Prednosti ove metode su što u potpunosti uklanja dlake i rezultati su dugotrajni, mirni ste i do mjesec dana. Da bi tretman bio što bezbolniji savjetuje se da redovito idete na depilaciju voskom.

  1. IPL i laser

Ovi tretmani mogu pružiti efikasno polutrajno uklanjanje dlačica, ali ne daju trenutačne rezultate. Potrebno je obaviti nekoliko tretmana u periodu od 3 do 6 mjeseci. Koliko tretmana ćete morati odraditi zavisi od toga koliko vam brzo dlačice rastu, jesu li izražene ili svijetle, i drugih čimbenika. Tretiraju dlaku u korijenu, zbog čega rezultati dugo traju, i do nekoliko godina. Velika mana je što je riječ o tretmanima koji mogu biti štetni za kožu, posebno osjetljivu kao što je koža na licu. Drugi nedostatak je cijena, jer je riječ o tretmanima koji su skuplji od ostalih navedenih, ali daju trajnije rezultate.

Epilatori za lice

Epilatori namijenjeni uklanjanju dlačica s lica pogodni su za obrve, nausnice, dlačice na bradi, čelu, oko ušiju itd. Prednost je što ih možete koristiti sami kod kuće, nema potrebe da idete u salone na uklanjanje dlačica. Daju dugotrajne rezultate, otprilike kako i uklanjanje dlačica voskom. Uglavnom uz njih ide i četkica za čišćenje lica, koje su odlične da uklonite ostatke nečistoće s lica, a pri tome nisu grube i ne štete licu. Problem se može javiti kod osoba koje su sklone urastanju dlaka. Njima se ne preporučuje depilacija lica epilatorima jer njihovo korištenje dovodi do još više urastanja dlačica.

Uz toliki broj ponuda krema protiv bora na našem tržištu, kupci teško dolaze do pravih informacija. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top