Ginko biloba kao prirodan dodatak prehrani

Ginko biloba kao prirodan dodatak prehrani

Zdravlje i prehrana 0 Comment

Ginko biloba je vrsta drvenaste biljke koja potječe iz Kine. To je jedna od najstarijih živućih vrsta na svijetu i često se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini. Ekstrakti ginko bilobe koriste se kao dodatak prehrani s ciljem poboljšanja kognitivnih funkcija, posebno memorije, koncentracije i općenito zdravlja mozga. 

Ova biljka je bogata antioksidansima i flavonoidima koji mogu pomoći u zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Također se vjeruje da poboljšava protok krvi, uključujući protok krvi do mozga.

Pozitivni učinci na zdravlje cijelog organizma

Ginko biloba je biljka čija su ljekovita svojstva dugo proučavana, a neki istraživači tvrde da ima pozitivne učinke na zdravlje cijelog organizma. Jedan od ključnih potencijalnih učinaka je poboljšanje cirkulacije. To može rezultirati boljim protokom krvi u mozgu, srcu i drugim vitalnim organima. 

Što je Ginkgo Biloba i dobrobiti Ginkgo Bilobe

Također se vjeruje da djeluje kao antioksidans, što znači da može pomoći u borbi protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa koji može oštetiti stanice. Ovo svojstvo može doprinijeti općenitom zdravlju organizma. Dodatno, ginko biloba se ponekad koristi za poboljšanje kognitivnih funkcija, posebno memorije i koncentracije. 

Gdje kupiti i kako koristiti ginko bilobu 

Ginko biloba je dostupna kao prehranski dodatak u mnogim trgovinama zdrave hrane Vegamega, ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama. Prilikom kupnje, preporučuje se odabrati proizvod visoke kvalitete od pouzdanih proizvođača. Kada je u pitanju doziranje, važno je slijediti upute na pakiranju ili se posavjetovati s liječnikom ili farmaceutom. Općenito, preporučena doza je 120-240 mg ekstrakta dnevno, podijeljeno u nekoliko manjih doza. 

Ginko biloba dodatak prehrani
Ginkgo biloba za oštar um i optimalnu cirkulaciju krvi

Treba napomenuti da se ona može interagirati s nekim lijekovima, pa je uvijek važno konzultirati se s medicinskim stručnjakom prije početka korištenja. Također, djeci i trudnicama nije preporučena konzumacija bez prethodne konzultacije s liječnikom. Oprezno korištenje u skladu s preporukama stručnjaka je ključno kako bi se minimizirali potencijalni rizici i osigurala sigurna upotreba ovog dodatka prehrani.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top