Hrvatski web hosting pruža usluge na svjetskoj razini

Hrvatski web hosting pruža usluge na svjetskoj razini

Internet i tehnologija Comments Off

Korištenje Interneta i pronalaženje različitih informacija na njemu, danas je postala svakodnevna pojava. Paljenjem računala te otvaranjem preglednika automatki tipkamo adresu te pronalazimo sve potrebne informacije. Gotovo da ni ne razmišljamo o broju web stranica koje se nalaze na Internetu te ne možemo niti pojmiti količinu podataka, informacija te web stranica koje postoje. Ali iza svega se nalazi web hosting, odnosno, usluga koja omogućava organizacijama i pojedincima da objave web stranice na internetu. Web hosting je zapravo niz tehnoloških usluga koje tvrtka pruža kako bi se željeni sadržaj mogao naći na internetu, a posebna računala koje za to koristi nazivaju se serveri. Hrvatski web hosting također nudi jako puno.

Web hosting tvrtke

Svaki korisnik interneta mora samo upisati željenu adresu na webu ili domenu u preglednik te se u tom trenu njihovo računalo spaja na server koji zatim željenu web stranicu isporučuje na njihov ekran. Tvrtke koje pružaju te usluge zovu se hosting tvrtke te pomoću njih možete i registrirati domenu ako to želite. Pojam hrvatski web hosting odnosi se na sve tvrtke u Hrvatskoj koje nude takve usluge.

Hrvatski web hosting ne zaostaje za onim u svijetu

Strane tvrtke nude četiri različite vrste web hostinga, a isto se može pronaći i kada je u pitanju hrvatski web hosting. Shared hosting web stranica je vrsta web hostinga kod kojeg zakupljujete jedan dio servera. Iako uglavnom pouzdan oblik hostinga, do problema ipak može doći jer se server podijeli na mnogo malih dijelova koje mogu zakupiti brojni korisnici pa se resursi dijele na sve korisnike. To u pravilu znači da ako zbog aktivnosti određenih korisnika dođe do zagušenja servera, svi korisnici će to osjetiti. Zato se ovaj tip web hostinga preporuča za korištenje manjim privatnim korisnicima, a ne velikim poslovnim zakupcima.

Za one najzahjevnije korisnike čije potrebe premašuju mogućnosti shared web hostinga, nude se dvije naprednije vrste web hostinga, vps i dedicated server. Vps hosting predstavlja virtualno mjesto na serveru kojim upravljate kako želite te ni na koji način ne ovisite o drugim korisnicima. Najveću razinu prilagodbe nudi hrvatski web hosting u obliku dedicated servera, odnosno dodijeljenog servera. U tom slučaju dobivate kompletni server samo za svoje potrebe. Hrvatski web hosting ove vrste namijenjen je onima koji žele potpunu kontrolu te se uglavnom koristi u poslovne svrhe.

Najam servera s flat prometom. Tehnički nadzor, održavanje i podrška 0-24, garantirana stabilnost. Provjerite najbolju dedicated hosting uslugu! Čitajte više …

Prijenosna računala sve češće koristimo u poslovne i privatne svrhe umjesto stolnih računala. Stoga nije svejedno što kupujete. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top