Izrada web trgovina danas je pojednostavljena

Izrada web trgovina danas je pojednostavljena

Internet i tehnologija Comments Off

U današnje vrijeme web shopovi su postali gotovo popularniji od dućana, što zbog jednostavnije izrade i održavanja, što zbog manjih davanja (nema plaćanja prostora) i mogućnosti smanjenja cijena proizvoda. Upravo na taj način se i probijaju i nude niže cijene u odnosu na dućane, te na taj način dolaze do kupaca. Izrada web trgovina nije jednostavna onima bez tehničkog znanja, no onima kojima pojam hostinga i domene nije stran vjerujem da sama izrada web trgovina ne predstavlja problem. Sama optimizacija i ubacivanje artikala u web trgovinu oduzima više posla, a kako krenuti i kako izraditi web trgovinu saznajte u daljnjem tekstu.

Što je potrebno za izradu web trgovine?

Prije izrade bilo kakvog projekta na internetu, prvo je potrebno kupiti hrvatski web hosting koji predstavlja mjesto gdje se taj projekt nalazi. Kako bi korisnici mogli posjetiti to mjesto, potrebna je internet domena koja predstavlja vezu do tog web hostinga. Na web hostingu nalaze se svi podatci s vaše web stranice (u ovom slučaju cijeli vaš web shop – slike proizvoda, opisi…), te je veoma važno da prilikom iznajmljivanja web hostinga odaberete onaj po vašoj mjeri.

Ovisno o tome koliko artikala planirate postavljati i koliko zahtjevan web shop izrađujete, obratite pažnju na memoriju za pohranu podataka web hostinga, te koliko posjetitelja može primiti. Izrada web trgovina spada u drugi plan, dok je danas glavna stvar za brending web trgovine i dobivanje posjetitelja upravo njena domena. Stoga ne žurite. Dajte si dovoljno vremena i odaberite što kraće i što lakše pamtljivije smisleno ime, kako bi se posjetitelji vaše web trgovine vraćali s vremena na vrijeme.

Kako izraditi web trgovinu?

Prvi korak kada je izrada web trgovina u pitanju je odlučiti se na kojoj platformi će se web shop nalaziti. Najpoznatija platforma za izradu web stranica je zasigurno WordPress, no postoje i neke druge poput Joomle primjerice.

Danas je izrada web stranica i shopova znatno pojednostavljena, te prilikom instalacije WordPressa na hosting, kroz cijelu instalaciju vas vodi čarobnjak. Isto tako postoji mnoštvo WordPress tema po niskim cijenama koje će vam omogućiti laku instalaciju i sve što ćete morati napraviti je optimizirati web trgovinu za tražilice i dodati proizvode i opise.

Kada izradite svoju web trgovinu, su jedna od učinkovitih mjera zaštite komunikacije između kupca i web trgovine SSL certifikati.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top