Kako ostati srećan i motivisan na poslu?

Kako ostati srećan i motivisan na poslu?

Posao i zaposlenje Comments Off

Jednostavnim koracima volite svoj posao

Pojedincu koji provodi 8 sati na svom radnom mjestu poslije nekoliko godina rada, sreća i motivacija se jednostavno znaju izgubiti i sve postaje navika. Na mnoge radnike utiče ovo, pa idu u potragu za novim poslom koji će ih opet ispunjavati. Međutim, oni ne znaju da će se kroz koju godinu opet desiti isto kao i sa prošlim poslom. Evo kako ostati srećan i motivisan na poslu:

1. Dobra sedmica na poslu počinje sa jednom riječju – rutina. Pojedincu se savjetuje da kreira pozitivnu i zdravu noćnu rutinu kako bi na posao svako jutro dolazio sretan i odmor. Kvalitetan san će omogućiti da se osoba ujutro osjeća svježe, a doručak sa proteinima da uspješno izdrži svoj dan.

Sreća na poslu

2. Jednom kada osoba dođe na posao, savjetuje joj se da popije kafu ili čaj i napravi plan rada za taj dan. Na primjer, ako osoba za taj dan ima samo sastanke, nije pametna ideja da pokuša ugurati neki zadatak između pauze u sastancima. Ovo se predlaže jer ni za sastanak, a ni za zadatak neće dati sve od sebe.

3. Na poslu treba izbjeći drame koje se mogu dešavati među radnim kolegama. Savjetuje se da se pojedinac okruži ljudima koji mu se sviđaju i kojima može vjerovati.

4. Prazan sto za kojim se provodi i do 8 sati svakog dana može uticati na rad. Zato se savjetuje da se na sto stavi bilo šta što odiše individualnošću i što izgleda primjerno i lijepo. U toku rada, kada padne motivacija dovoljno je pogled na to i nastaviti sa radom.

5. Ukoliko je pauza za odmor sat vremena, savjetuje se da se ona iskoristi. Može se sjediti u autu i čitati, prošetati ili pričati sa prijateljima. Na pauzi će se razbistriti mozak i osoba će biti spremna za daljni rad.

Osim ovih načina kako se motivisati, predlaže se da osoba fokusira na pozitivne stvari koje voli u svom poslu. Nije svaki posao savršen, ali gubiti vrijeme na negativne stvari nije vrijedno.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top