Mlada koža uz kremu protiv bora

Mlada koža uz kremu protiv bora

Zdravlje i prehrana Comments Off

Neadekvatna briga o koži, manjak zaštite od sunca i hidratizacije ili jednostavno prolazak vremena može na koži stvoriti bore. Pa, iako su one često šarmantan dodatak licu, mnogi se groze pomisli kako bi jednog dana na svojoj koži mogli susresti pokoju.

Postoje razni načini na koje se možete boriti protiv njih, neki su više, neki manje učinkoviti. A upravo krema protiv bora stoga nudi savršenu kombinaciju zaštite, hidratizacije i pomlađujućeg efekta.

Prevencija je ključ u borbi protiv starenja

Ako se prve bore tek slabo mogu primijetiti na vašem licu, ili pak još uopće nisu vidljive, onda je savršeno vrijeme da u svoju dnevnu rutinu njege ubacite nekoliko proizvoda koji će ih barem neko vrijeme držati podalje od vaše kože.

Krema protiv bora

Prvi korak je svakako saznati tip kože koja može biti:

  • suha
  • masna
  • mješovita
  • osjetljiva.

Prema tipu kože najlakše se može odabrati krema protiv bora koja će joj svakodnevno pružiti hidratizaciju te joj podariti mladenački sjaj i elastičnost koja se vremenom polako gubi. Hidratizirana koža pola je posla u borbi protiv bora.

Zaštita od sunca kao dio njege kože

Iako je sunce najjače ljeti, zaštita od sunca trebala bi biti dio brige o koži tijekom većeg dijela ili čak cijele godine jer štetno UV zračenje može dodatno postarati kožu. Stoga, osim hidratizacije, u svojoj kremi protiv bora potražite sastojke koji će ju štititi od sunca.

Uz to, aktivni sastojci poput hijalurona i matične mliječi vašu će kožu pomladiti poticanjem stvaranja kolagena, kako bi se vremenom bore smanjile ili u potpunosti nestale. Tako će vaša koža biti zaštićena te se pomlađivati iznutra.

Nanošenje kreme protiv bora

Još jedan ključan aspekt kod krema protiv bora je i nanošenje. U pravilu, nježna masaža kože će olakšati put hranjivim tvarima dublje u kožu. Osim masaže, kožu je prije nanošenja potrebno očistiti, a dobro bi ju bilo i zagrijati, primjerice mokrim ručnikom, kako bi se pore mogle otvoriti.

Krema protiv bora

Za najbrže rezultate odlična je kombinacija dnevne i noćne kreme protiv bora. Noćna će omogućiti lakše obnavljanje kože tijekom noći te će ju dodatno nahraniti, dok će dnevna pružiti koži zaštitu od sunca te joj dati mladenački sjaj.

Pročitaj koji su prvi znakovi trudnoće

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top