Olovke za usne kao gotovo nezamjenjiv dodatak

Olovke za usne kao gotovo nezamjenjiv dodatak

Moda i pokloni Comments Off

U svijetu dekorativne kozmetike redovito se pojavljuju novi proizvodi koji postaju trend i koji ulaze u make up rutine sve većeg broja žena, a jedan od takvih proizvoda su i olovke za usne. Naime, u posljednjih nekoliko godina one su postale neizostavan dio kozmetičkih torbica brojnih žena, posebno zbog svoje funkcionalnosti, ali i efekta koji se njima može postići. 

Jedan od najčešćih razloga zbog kojeg mnoge žene posežu za njima je postizanje punijih i većih usana jednostavnim i decentnim precrtavanjem prirodnih usana. U ovom smislu vrlo je važno pravilno koristiti olovke za usne i ne pretjerivati kako se ne bi dobio suprotan efekt.

Preciznost olovke za usne važna je kako bi se pravilno osjenčale usne, ali i kako bi pratile liniju prirodnih usana bez razmazivanja i neželjene neurednosti prilikom šminkanja.

Birajte pravu teksturu

Kada je riječ o bilo kojem komadu dekorativne kozmetike pa tako i kada su u pitanju ženske olovke za usne, vrlo je važno odabrati proizvod idealne teksture za ono što nam treba. Tako se ovdje radi olovkama za usne koje služe za:

  • Precrtavanje usana i dobivanje efekta punijih usana
  • Osjenčavanje usana
  • Popunjavanje usana i bazu za ruž

Od velike je važnosti odabrati onu koja je kremasta, a istovremeno i vrlo precizna kako bi efekt bio što bolji. Preciznost olovke za usne važna je kako bi se pravilno osjenčale usne, ali i kako bi pratile liniju prirodnih usana bez razmazivanja i neželjene neurednosti prilikom šminkanja.

Kombinacija boja je ključna za lijepe usne

Osim tehničkih karakteristika koje sve olovke za usne moraju posjedovati kako bismo mogli reći da su dobre, vrlo je važno i dobro kombinirati njihovu boju s bojom ruža ili sjaja za usne koje ćemo nanijeti kao završni sloj. 

Ovisno o tome koji efekt se želi postići mogu se kombinirati tamnije olovke za usne s nešto svjetlijim ruževima ili sjajevima ili pak one koje su u istoj boji kao i ruž ili sjaj za usne. Ono što je važno je to da razlika među njima ipak ne bude prevelika već da sve izgleda povezano i prirodno.

Olovke za usne otporne na sve 

Najveći broj korisnica diljem svijeta olovke za usne koristi u svrhu obrubljivanja usna i potom stvaranja baze za ruž ili sjajilo koje će potom nanijeti. U tom je smislu važno birati one čiji intenzitet i boja ne blijede uslijed konzumacije hrane i pića, odnosno one koje su trajne. 

Takve najčešće na svom pakiranju imaju oznake kao što su „super stay“, „matt“, „long lasting“  slično pa njihov odabir ne bi trebao biti težak.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top