Paketi hostinga za svačije potrebe

Paketi hostinga za svačije potrebe

Internet i tehnologija Comments Off

Danas se na tržištu mogu pronaći brojne tvrtke koje nude razne informatičke usluge. Njihov broj je uvijek u porastu iz godine u godinu što i ne čudi s obzirom da na isti način raste i broj korisnika interneta. Tvrtke i pojedinci žele biti prisutni na internetu jer znaju da će na taj način doći do još veće publike i potencijalnih klijenata.

A najbolji način da budete prisutni na internetu je izrada web stranica. Možete ih izraditi sami ili dati nekoj tvrtki da to učini umjesto vas. A nakon toga, morat ćete još registrirati domenu i ugovoriti web hosting kako biste ih mogli smjestiti na neki poslužitelj na internetu.

Općenito o smještaju web stranica

Nakon što napravite web stranice, morate ih smjestiti na neki poslužitelj. Ta usluga naziva se hosting web stranica. Samim ugovaranjem te usluge, dobit ćete pristupne podatke pomoću kojih ćete se priključiti na određeni poslužitelj te na tom svom mjestu ćete moći postaviti web stranice. Moguće su razne vrste, ali dvije su svakako najpopularnije:

  • Dijeljeni (shared) web hosting – dobivate jedan dio prostora na jednom poslužitelju koji se dijeli s mnoštvom drugih korisnika
  • VPS (virtual private server) web hosting – dobivate virtualni dio prostora na nekom poslužitelju te zbog toga niste nimalo ovisni o drugim korisnicima i možete ga prilagođavati po želji

Namjenski poslužitelj

Za sve one koji traže najbolje moguće rješenje kada je u pitanju hosting internetskih stranica u ponudi brojnih tvrtki je moguće odabrati zakup namjenskog poslužitelja. Kao što mu i samo ime govori, ovakav internetski hosting podrazumijeva smještaj web stranica na poslužitelju koji je namijenjen samo vama i vi nad njime imate potpunu kontrolu. To je odlično rješenje, no za dobru administraciju takvog poslužitelja morate imati dobro informatičko znanje.

Paketi hostinga na tržištu

Kao što je već ranije navedeno, brojne informatičke tvrtke nude smještaj web stranica. Konkurencija je velika i svaka tvrtka se odlučuje za određeni pristup kako bi došla do korisnika. Neki tako nude jeftini web hosting, a drugi se odlučuju privući korisnike raznim prilagođenim paketima.

Paketi uključuju brojne usluge koje vam mogu pomoći u poslovanju, poput većeg broja adresa e-pošte, većeg broja poddomena, SSL certifikata i ostalog. Zato prije ugovaranja provjerite ponudu nekoliko tvrtki kako biste pronašli najbolje rješenje.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top