Prestani hrkati noćas: Ovo je pravi lijek protiv hrkanja

Prestani hrkati noćas: Ovo je pravi lijek protiv hrkanja

Zdravlje i prehrana Comments Off

Zamisli da se svako jutro osjećaš naspavano, odmorno, sretno, raspoloženo? Ali, stvarnost je uglavnom malo drugačija pa jutro dočekamo više umorni, mrzovoljni i iscrpljeni nego odmorni i sretni. Glavni krivac za to je uglavnom hrkanje koje kvari kvalitetu sna. No, postoji li način da se hrkanje konačno pobijedi i da ponovo imamo kvalitetan san koji će nam donijeti odmor?

Na tržištu se nude različita rješenja za hrkanja. Proizvođači ovih rješenja međusobno se takmiče tko će više prodati i više zaraditi, a za rješavanje problema gotovo i da ne mare. Upravo zato je hrkanje toliko rasprostranjen problem koji često izaziva komplikacije koje mogu biti fatalne, iako je zapravo rješenje protiv hrkanja vrlo jednostavno.

Sigurno znaš za razne sprave, uređaje, operacije i slične invazivne, neugodne i bolne metode koje obećavaju rezultate. Njihov učinak (ako ga i imaju) je zapravo kratkotrajan – neće te zauvijek riješiti problema, već ćeš morati svake noći stavljati „spravice“, ili u slučaju operacije kroz neko vrijeme hrkanje će se zasigurno vratiti.

Postoji li prirodni lijek protiv hrkanja?

 

Obradovat će te kada čuješ da lijek protiv hrkanja postoji. Naime, sve poznate metode protiv hrkanja su relativno novijeg datuma, a hrkanje postoji otkako postoji čovječanstvo. Kao i uvijek, naši preci su za sve pronalazili prirodna rješenje, pa tako i za hrkanje.

Sve što ti treba da se riješiš hrkanja je sastojak koji gotovo svatko već ima u svojoj kuhinji i redovito ga koristi – đumbir. Đumbir je poznat po svojim protuupalnim i antibakterijskim svojstvima. On također povećava izlučivanje sline koja štiti grlo i sprječava suhoća grla, umirujući nadraženost grla. Kada se koristi u kombinaciji s medom dodatno „podmazuje“ tkiva i otvara dišne putove te smanjuje otečenost grla i tako olakšava protok zraka. Sve to pomaže postepenom smanjenju, a zatim i potpunom uklanjanju hrkanja. Najpreporučljiviji način za konzumiranje đumbira jeste čaj.

Za čaj od đumbira ti je potrebno: par komada svježeg korijena đumbira, jedna šalica vode i nekoliko žlica meda. Proces je jednostavan: oguli, operi i isijeci đumbir te ga stavi u posudu za kuhanje i u nju dodaj vodu. Ostavi ga da prokuha, a zatim neka stoji na vatri još 3 do 4 minute. Skloni s vatre, poklopi posudu poklopcem i ostavi još 5 minuta da odstoji. Nakon toga, procijedi čaj, dodaj med, dobro promiješaj i tvoj čaj od đumbira je spreman za konzumiranje. Preporučuje se da piješ 3 do 4 šalice ovog čaja dnevno. Već prvi večer ćeš lakše disati i spavati, a u narednim danima, ako ga redovito konzumiraš, osjećat ćeš stalna poboljšanja. Na kraju, shvatit ćeš što znači kvalitetan san i odmorna jutra!

 

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top