Registrirajte domenu i preselite poslovanje na internet

Registrirajte domenu i preselite poslovanje na internet

Internet i tehnologija Comments Off

Iz godine u godinu, sve je više tvrtki prepoznalo važnost predstavljanja na internetu te svoje poslovanje obavljaju i putem interneta. Neke tvrtke tako uz svoje lokalne trgovine posjeduju i web trgovinu, dok su se neke odlučile na internetu samo predstaviti se putem web stranica. 

I jedno i drugo može biti veliki korak naprijed, a ako tek krećete u poslovne vode, vrlo je važan odabir imena. Ako se planirate bazirati na internetu, preporuka je da prvo obavite registraciju domene i time si osigurate željeni naziv, naravno, ako je slobodan.

Provjera domena

Registracija domene je proces u kojem ćete određenu domenu dobiti na korištenje određeni vremenski period. Najčešće je riječ o periodu od godinu dana. To znači da kada domenu povežete sa svojim web stranicama, svaki put kada je netko upiše u adresu internetskog preglednika, posjetit će vašu web stranicu. 

No, kako biste to mogli napraviti, potebno je da je ona slobodna pa je prvi korak uvijek provjera domene. Može se obaviti putem raznih informatičkih tvrtki, a nakon što unesete naziv i ekstenziju, dobit ćete informaciju o tome je li slobodna ili nije.

Carnet domene

Brojne tvrtke koje se planiraju predstaviti samo na domaćem tržištu odlučuju se za registraciju Carnet domene. Ona se još naziva i hrvatska nacionalna domena, a riječ je o onoj s ekstenzijom hr. Upravo prema toj ekstenziji će netko i prije nego posjeti vašu web stranicu prepoznati da je riječ o onoj domaćoj. 

Tako je moguće registrirati:

  • Besplatnu Carnet domenu
  • Naplatnu Carnet domenu

Korisnici se većinom odlučuju za naplatnu varijantu jer kod nje nema gotovo nikakvih posebnih pravila oko odabira naziva pa je puno lakše doći do onog željenog. 

Domaće i strane tvrtke s informatičkim uslugama

S obzirom da su razne usluge, poput registracija domene, web hostinga i slične postale sve popularnije, ne čudi da se danas na tržištu mogu pronaći brojne tvrtke koje nude te usluge. Tako u Hrvatskoj možete pronaći brojne domaće tvrtke koje nude registraciju domena, a još veći broj je onih u svijetu.

Bez obzira za koju tvrtku se odlučili, domaću ili stranu, na kraju ćete dobiti isto. Razlike se mogu primijetiti u cijenama, ali i u različitim prilagođenim paketima koje pojedine tvrtke nude. Zato se svakako isplati istražiti ponudu više tvrtki i na temelju toga odabrati onu koja vam najviše odgovara.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top