Sunčane naočale sa dioptrijom za ljeto

Sunčane naočale sa dioptrijom za ljeto

Zdravlje i prehrana Comments Off

Tijekom ljeta mnogi ljudi koji nose naočale imaju problema s vidom zbog sunca. U slučaju da nose obične naočale, sunčeve zrake ometaju vid, dok sa sunčanim naočalama vid se ne ispravlja. Rješenje za ljeto su sunčane naočale sa dioptrijom, koje omogućavaju savršeno ispravljen vid i zaštitu od sunca. Iako su jedna od najskupljih varijanti, neophodan su dodatak svakoga tijekom sunčanih dana.

Dioptrijske sunčane naočale štite oči od sunca i ujedno vaš vid čine normalnim

Kroz današnji tekst upoznati ćemo vas s njima i razlozima zbog kojih biste ih trebali staviti na listu želja za kupnju.

Sunčane naočale sa dioptrijom štite vid

Opće je poznata činjenica da sunčeve zrake i UV svjetlost oštećuju vid, a ovaj problem je još izraženiji kada se nose obične dioptrijske naočale, zbog stakla kroz koje sunce ulazi u oči. Dioptrijske sunčane naočale štite oči od sunca i ujedno vaš vid čine normalnim, s jasnom oštrinom i kontrastom. Postoji više modela okvira za koje se možete odlučiti prilikom kupnje, a trenutno su najpopularnije zakrivljene sunčane naočale s dioptrijom, koje štite vaše oči od sunčevih zraka sa svih strana.

Čitajte i sljedeći članak: Medigo je pravo mjesto za najbolju medicinsku njegu

Medigo je renomirana medicinska tvrtka koja je svojim nekoliko desetljeća dugim radom stvorila prepoznatljivo ime i postala sinonim kvalitete medicinskih proizvoda.

Polarizirane sunčane naočale sa dioptrijom

Polarizirane sunčane naočale sa dioptrijom reflektiraju svjetlost i stoga u potpunosti umanjuju negativan učinak sunca na vaše oči i promjene sa vidom. Posebno su korisne prilikom šetnja gradom, gdje se svjetlost nerijetko u oči odbija iz više kuteva:

  • s pločica
  • s izloga 
  • od automobila
  • i raznih drugih stvari

Također, najbolji su odabir za odlazak na more kada neugodno reflektiranje sunčeve svjetlosti od površine vode može izazvati probleme sa vidom. 

Fotoosjetljive sunčanje naočale

Sunčane naočale mogu biti i fotoosjetljive, tj. varirati ovisno o prostoru. Ako se primjerice nalazite u zatvorenom prostoru, bez sunčeve svjetlosti, tada postaju bezbojne i ne mrače vaš vid. Sa druge strane, na otvorenom potamne, kao i normalne sunčane naočale, i tako štite oči od sunčevih zraka i UV svjetlosti.

U suštini ove naočale nisu pretjerano popularne, jer se sunčane lako mogu skinuti u zatvorenom prostoru i staviti normalne dioptrijske naočale.

Pregled očiju i kupnja naočala

Prije nego što kupite sunčane naočale sa dioptrijom veoma je bitno da pregledate vid. Iako ste možda na pregledu bili prije godine dana, neophodno je da izvršite novi oftalmološki pregled kako bi ustvrdili stvarnu dioptriju. Dioptrija je podložna promjenama i može se promijeniti u kratkom razdoblju.

Dioptrijske sunčane naočale možete naručiti u optici Moj Optik, gdje ujedno možete i napraviti pregled vida. Tako će vaše nove naočale biti potpuno prilagođene vašim očima i vratiti vam savršen vid čak i po izrazito sunčanim danima. 

Čitajte i sljedeči ćlanak: Vidite jasnije uz progresivne naočale

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top