Tegle za cvijeće kao dio proljetne opreme

Tegle za cvijeće kao dio proljetne opreme

Dom i obitelj Comments Off

Estetski najprihvatljivije tegle za cvijeće

Keramičke tegle za cvijeće estetski su najprihvatljivije te se najlakše uklapaju u svaki prostor i stil uređenja interijera ili eksterijera. Ipak, s obzirom na to da se sadnja cvijeća i bilja ne temelji na estetici, ova vrsta ipak ima i neke nedostatke. Jedan od glavnih nedostataka je to što nema otvora na njihovom dnu koji služi za drenažu viška vode.

S obzirom da su tegle za cvijeće vrlo važan segment u sadnji i presađivanju kao i u daljnjem životu cvijeća i bilja, vrlo je važno prilikom kupnje značajnu pažnju obratiti i na njihov odabir.

Odabir svake od navedenih vrsta prvenstveno ovisi o vrsti cvijeća ili bilja koju ćete u nju saditi jer će o tome u konačnici ovisiti i uspjeh vašeg uzgoja.

Materijali izrade posuda za cvijeće

Vremenom se i njihova proizvodnja proširila pa tako danas postoji velik broj različitih vrsta. Neke od glavnih vrsta i onih koje se najviše kupuju su:

  • Keramičke
  • Metalne
  • Plastične
  • Glinene

Odabir svake od navedenih vrsta prvenstveno ovisi o vrsti cvijeća ili bilja koju ćete u nju saditi jer će o tome u konačnici ovisiti i uspjeh vašeg uzgoja. Osim ovih vrsta, za sadnju više biljnih vrsta uvijek možete odabrati i žardinjere.

Upravo zbog toga za sadnju u ovu vrstu savjetuje se saditi biljke koje ne zahtijevaju puno vlage kao i one biljke koje ne rastu brzo te nisu velike jer ćete u tom slučaju vrlo brzo morati mijenjati posudu za cvijeće i morati ga presaditi u veću. Ukoliko vam se neka keramička baš sviđa i ne možete joj pronaći zamjenu, cvijeće uvijek možete najprije posaditi u plastičnu teglu za cvijeće koja ima otvore za drenažu, a onda nju staviti u keramičku. Na taj način vaše će cvijeće biti sigurno od propadanja uslijed vlage, a vaši estetski kriteriji biti će zadovoljeni.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top