Uz SSL certifikat do više posjetitelja web trgovine

Uz SSL certifikat do više posjetitelja web trgovine

Internet i tehnologija Comments Off

Danas sve više korisnika svoju kupnju obavlja putem interneta. Tome su svakako doprinijele web trgovine jer danas se mogu pronaći one koje prodaju sve ono što je potrebno većini korisnika. Tako se u njima mogu pronaći one osnovne namirnice pa sve do onih specijaliziranih proizvoda za kupnju. U svakom slučaju, kupci imaju veliki izbor pri kupnji jer mogu birati gdje će obaviti svoju kupnju.

Osim cijene proizvoda, jedan od kriterija po kojem kupci biraju gdje će kupovati je i sigurnost web trgovine. Ona se postiže na više načina, a jedan od onih koje kupci mogu primijetiti je posjedovanje SSL certifikata pa se svakako potrudite da ga imate.

Kako prepoznati sigurnu web trgovinu

Sigurna web trgovina, odnosno ona koja ima instaliran SSL certifikat može se prepoznati po dvije stvari:

  • Adresa web trgovine počinje s https (s je oznaka za „secure“ odnosno siguran protokol podataka)
  • Pokraj adrese web trgovine nalazi se ikona lokota koja označava da je riječ o posjedovanju SSL certifikata

Iako SSL certifikat ne može zajamčiti 100%-tnu sigurnost, ipak korisnici koji surfaju takvim web stranicama se mogu osjećati puno sigurnije. U nastavku pročitajte što je pomoću njega zaštićeno.

Sigurna komunikacija između servera i vašeg računala

Kada se nađete na nekoj web trgovini, u jednom trenutku će biti potrebno da nakon što odaberete proizvod(e) koje želite kupiti unesete sve potrebne podatke kako biste mogli dovršiti kupnju. Ti podaci uključuju i one osjetljive, poput brojeva kreditnih kartica, osobnih podataka i sl. Stoga je vrlo važno da ti podaci ne dođu u krive ruke.

SSL certifikat na internetu se vrlo lako i brzo može ugovoriti
Korisnici koji surfaju web stranicama sa SSL cerifikatom se mogu osjećati puno sigurnije.

SSL certifikat instaliran na nekoj web stranici zapravo štiti taj kanal komunikacije koji se odvija između vas i vašeg računala i servera. Budući da SSL certifikat tu komunikaciju šifrira, čak i ako netko uspije doći do tih podataka, neće s njima moći ništa jer ih neće moći dešifrirati.

Ugovaranje SSL certifikata

SSL certifikat na internetu se vrlo lako i brzo može ugovoriti putem brojnih tvrtki koje nude tu i razne druge informatičke usluge. Dostupne su različite vrste koje se razliku po stupnju zaštite, a samim time se razlikuje i cijena njihovog ugovaranja.

Objašnjenje što su SSL certifikati, TLS, HTTP i HTTPS

Želite li stvoriti povjerenje među posjetiteljima vaše web stranice i omogućiti im da se osjećaju sigurno, onda je svakako najbolje odlučiti se za najnapredniju varijantu SSL certifikata. Taj potez će vam se sigurno dugoročno isplatiti, pogotovo ako imate vlastitu web trgovinu.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top