Vidite jasnije uz progresivne naočale

Vidite jasnije uz progresivne naočale

Zdravlje i prehrana Comments Off

Navikavanje na progresivne naočale

Ipak, važno je napomenuti kako je kod progresivnih naočala potrebno neko vrijeme prilagodbe na nošenje. Prije svega, morati ćete se naučiti gledati na udaljene objekte kroz vrh leće, a kako vam se oni približavaju, pogled ćete morati spuštati niz leću jer ćete jedino tako imati bistru sliku. 

Navikavanje u pravilu ne traje duže od tjedan dana, no o tome svakako popričajte s oftalmologom ili pak optičarom u optici, koji vam mogu dati dobre savjete i trikove kako da si olakšate navikavanje. Općenito, najbolja strategija je korištenje progresivnih naočala bez skidanja, kako biste se natjerali da se naučite koristiti ih pravilo, a jednom kada vam to uđe u rutinu, zaboravit ćete na sve muke prilagodbe.

Izaberite dobru optiku

Optika je mjesto koje vam pruža mogućnost pregleda vida, što je prvi korak do izrade naočala. Pregled vida u optici je često gotov brže nego u javnim ustanovama, a često je cijena pregleda uračunata u cijenu izrade naočala, odlučite li se za istu optiku. Saznate li da se javio problem kod vaših očiju koji zahtijeva nošenje naočala ili pak korištenje više pari naočala, svakako se o tome informirajte u optici. Jer uprava optika, odnosno optičar će vam najboolje moći reći koji je najbolji izbor za vas, bilo što se tiče privikavanja ili pak s financijske strane. 

Progresivne naočale skuplje su od izrade klasičnih, no u većini slučajeva i dalje jeftinije od izrade dodatnog para naočala. U optici osim pregleda vida i naručivanja novih naočala također možete potražiti savjete i što se tiče korištenja leća jer kontaktne leće s različitim dioptrijama također su jedna od opcija ako imate problema s vidom.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top