Zimska oprema za automobil

Zimska oprema za automobil

Automoto Comments Off

Zimski dani dolaze, a s njima i niske temperature. Svi se mi znamo dobro obući i obuti, te takvi spremiti za zimske dane, ali većina nas ne razmišlja o zimskoj opremi za automobile. Lanci za snijeg su stavka broj jedan kada je riječ o kvalitetnoj opremi za zimski period. Naravno, zimske gume su još jedna dobra stavka, ali su lanci ipak mnogo popularnije, ali i jeftinije rješenje.

Odabir lanaca

Lanci za snijeg dolaze u raznim veličinama, modelima i slično. Međutim, u principu svi rade isto. Ako imate nešto starije lance vjerojatno imate problem što su se oni do sada vjerojatno zapetljali i pohabali, tako da je vrijeme da kupite nove.

Današnji lanci za snijeg su veoma jednostavni, kako za kupovinu, tako i za korištenje. Nije potrebno mnogo „mozganja“ da se oni namontiraju. Prilikom kupovine potrebno je samo paziti da lanci odgovaraju veličini vaših kotača, to jeste da nisu ni preveliki, ali ni premaleni.

Montiranje, savjeti i uputstva

Ako imate, gore spomenute, stare i pohabane lance onda vjerojatno imate problema i s montiranjem istih. Takvi lanci su u glavnom bili komplicirani za montiranje i kada su proizvedeni, a kamoli poslije toliko godina korištenja.

Srećom, današnji lanci za snijeg veoma su jednostavni za korištenje, a dolaze s uputstvima. Naša preporuka jeste da dobro proučite da uputstva prije bilo kakvih „zimskih avantura“, kao i da radi testiranja pokušate namontirati lance kada ih kupite da vidite da li je sve u redu.

Kada ste se uvjerili da imate dobre lance možete ih staviti u prtljažnik vašeg automobila i otisnuti se u zimsku pustolovinu. Morate znati da se automobili ponašaju različito u različitim uvjetima, pa tako nekoliko minuta vožnje s lancima može djelovati pomalo čudno.

Rashladne tekućine za automobil

Antifriz za održavanje temperature automobila

U svakom automobilu koristi se više različitih tekućina od kojih svaka ima svoju namjenu, odnosno namijenjena je određenom dijelu ili sustavu automobila.

Sigurnost na prvom mjestu

Kada već pričamo o promijenjenom iskustvu kada su lanci za snijeg namontirani, onda moramo reći da se oprez mora povećati. Što zbog promrzlog i snijegom zatrpanog puta, što zbog lanaca koji znatno mijenjaju iskustvo vožnje automobila.

Hiljade ljudi godišnje strada na klizavim i neočišćenim cestama, nemojte biti još jedna brojka. Koristite lance za snijeg, kada je to potrebno, pazite kako vozite. I uz sve to naravno, ona stara vozačka preporuka – ako znate da morate voziti nemojte konzumirati alkohol, naročito ako je zima u punom jeku i ako se nikada ne zna kada će se uvjeti na cestama promijeniti!

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top