Auto tepisi su dio svakog automobila

Auto tepisi su dio svakog automobila

Automoto Comments Off

Bilo da ste svoje auto tepie dobili kao dio opreme prilikom kupnje automobila ili ste ih kupili naknadno, oni su njihov sastavni dio i sigurno ne možete zamisliti da vozite automobil bez njih. Pružaju udobnost i uljepšavaju automobil, bilo da su napravljeni od tkanine ili od gume.

Neki automobili imaju ugrađene kukice ili čepove na koje se auto tepisi mogu zakačiti dok se kod ostalih oni jednostavno postave bez učvršćivanja. Kukice pružaju sigurnost za vrijeme vožnje, ali i pomažu da im se ne promjeni oblik za vrijeme teških vremenskih uvjeta kao što su velike ljetne vrućine.

Auto tepisi su vrlo rašireni na tržištu

S obzirom da su auto tepisi dio opreme svakog automobila, ali ne spadaju u kategoriju skupih dodataka, gotovo da nema automobila koji nema barem neki oblik auto tepiha. Cijena ovisi o materijalu od kojega su izrađeni, da li je to guma ili tekstil, te se također sami materijali razlikuju po kvaliteti. Guma može biti kvalitetnija dok ona manje kvalitetna obično ima jak miris koji je teško maknuti iz automobila.

Tipski tepisi za auto od tkanine također mogu biti mekši ili tvrđi, a to ovisi o debljini tkanja. Vlasnici tekstilnih auto tepiha imaju dosta problema sa održavanjem. Prljavština koja se redovito unosi u automobil zavuče se u njih pa ju je teško očistiti. Najlakši način čišćenja je usisavanje iako i to ne daje uvijek zadovoljavajuće rezultate. No, s obzirom da se može birati boja i uzorak, njihova ponuda je puno šira nego ona gumenih tepiha.

Širenje tržišta

Prije su se gumeni tepisi za auto mogli kupiti samo u posebnim dućanima i specijaliziranim tgovinama koje prodaju samo opremu za automobile. Danas se oni mogu naći i u drugim trgovačkim lancima, iako je potrebno biti oprezan kada je kvaliteta u pitanju. Benzinske postaje također su lokacije gdje ih se može naći i to po vrlo pristupačnim cijenama.

Moguće je kupiti tipske auto tepihe koji su prilagođeni određenom modelu automobila ili univerzalne koji odgovaraju svakom automobilu. Klasični set se sastoji od 4 auto tepiha, jedan za vozačko i suvozačko mjesto i dva za stražnja mjesta. Osim auto tepiha za prostor unutar automobila, moguće je kupiti i auto tepih za prtljažnik.

Sve ovisi o tome što želite za svoj automobil i koliko vam je bitna udobnost i kvaliteta, a sama ponuda je toliko široka da sigurno nećete imati problem naći ono što tražite.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top