Kvalitetne gume za veću sigurnost na cesti

Kvalitetne gume za veću sigurnost na cesti

Automoto Comments Off

Automobilske gume spadaju u autoopremu koja je direktno povezana uz sigurnost vozača, ostalih putnika u automobila te ostalih sudionika u prometu. Danas se na tržištu mogu pronaći razni proizvođači, od onih poznatijih, kao što su Michelin, Sava, Pirelli itd. pa sve do raznih manjih proizvođača koji se uglavnom ističu nešto nižim cijenom.

No, pri kupnji auto guma svakako ne biste trebali štedjeti. Kvalitetne gume na automobilu vas mogu spasiti od prometnih nesreća i raznih drugih nevolja koje vas mogu snaći na cesti.

Gume za sve vremenske prilike

U trgovinama s autoopremom, mogu se pronaći gume za auto u tri oblika:

  • Cjelogodišnje
  • Zimske
  • Ljetne

Iz samog naziva lako je zaključiti da su one prilagođene godišnjim dobima, ali i da postoje cjelogodišnje gume za auto koje možete jednostavno koristiti tijekom cijele godine. No, imajte na umu da je uvijek bolje imati poseban set auto guma za ljeto i za zimu.

Testovi učinkovitosti kočenja

Ako niste sigurni koje gume za automobil kupiti, uvijek možete potražiti testove auto guma. Obavljaju ih neovisne tvrtke i testiraju ih na razne uvjete na cestama. Tako za mnoge modele možete vidjeti kako se ponašaju primjerice kada je na cestama led, snijeg, kiša i slično. S obzirom da je ovdje ipak riječ o neovisnim tvrtkama koje ih testiraju, možete biti poprilično sigurni da su rezultati vjerodostojni.

Neke gume za auto možda na papiru prema specifikacijama izgledaju odlično, ali na cesti možda nisu toliko učinkovite. Zato je svakako dobro prije kupnje auto guma provjeriti i rezultate takvih neovisnih testova.

Kupnja autoopreme online

Nekada prije biste se po bilo kakvu opremu ili autodijelove odmah uputili u neku lokalnu trgovinu. Danas već mnogi vozači koriste prednosti online kupnje. Tako postoje brojne web trgovine s autodijelovima i autoopremom u kojima na jednom mjestu možete pronaći sve potrebno za vašeg limenog ljubimca. Također, auto gume se na ovaj način vrlo rado kupuju jer na jednom mjestu možete pronaći modele različitih proizvođača u raznim dimenzijama.

Sam odabir je vrlo jednostavan. Morate odabrati tri podatka:

Nakon toga, bit će vam prikazani samo oni modeli koji su dostupni u tim dimenzijama. Te podatke potražite na gumama koje već imate na automobilu, ili provjerite te podatke u knjižici vašeg vozila ili prometnoj knjižici. Kupite odgovarajuće auto gume online i pričekajte da vam stignu na kućnu adresu.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top