Lanci za snijeg za sigurnu vožnju auta zimi

Lanci za snijeg za sigurnu vožnju auta zimi

Automoto 0 Comment

Zima i snijeg će izmamiti osmijehe na dječja lica jer djeca će uživati u igri na otvorenom. No, s druge strane, mnogi vozači se pribojavaju zime i zimskih uvjeta na cestama koji ponekad znaju biti vrlo teški. Srećom, danas postoje razne vrste zimske automobilske opreme koja olakšava vožnju auta zimi. Prva i najvažnija oprema su svakako zimske gume koje će osigurati bolje prianjanje na cestama na kojima ima snijega i leda.

No, ako na cestama ima baš jako puno snijega, onda vam treba i dodatna oprema, a to su lanci za snijeg za auto. Oni će osigurati puno sigurniju vožnju u takvih zimskim uvjetima.

Kada vam trebaju lanci za snijeg

Kao što je navedeno u uvodu, lanci za snijeg za auto su vam potrebni ako ćete putovati dionicama cesta koje su prekrivene dubokim snijegom. Najčešće je to slučaj pri putovanju na planine, primjerice kad idete na zimovanje. Dok se vozite po cestama na kojima ima malo snijega, nisu vam potrebni i možete ih imati pripremljene u prtljažniku za postavljanje.

lanci za snijeg za auto za ceste koje su prekrivene snijegom
Lanci za snijeg za auto su vam potrebni ako ćete putovati cestama prekrivenim dubokim snijegom.

No, čim se počnete približavati cesti koja je zatrpana snijegom, preporuka je da stanete sa strane i postavite lance za snijeg na kotače auta i tako nastavite dalje vožnju.

Savjeti za vožnju u zimskim uvjetima

Vožnja auta u zimskim uvjetima zahtijeva nešto više pažnje, a pogotovo kada ste na kotače ugradili lance za snijeg za auto. U tom slučaju se pridržavajte sljedećih savjeta:

  • Vozite sporije, pogotovo ako se vozite po autocesti
  • Kada vam lanci za snijeg više nisu potrebni, skinite ih s kotača
  • Izbjegavajte nagla kočenja i naglo zakretanje upravljača

Vožnja po cestama prekrivenim snijegom može biti izazovna, pogotovo za vozače koji nemaju puno vozačkog iskustva. No, uz kvalitetne zimske gume i automobilske lance za snijeg, ne biste trebali imati problema s vožnjom.

Različite vrste autoopreme u trgovinama

U trgovinama koje prodaju autoopremu možete pronaći razne vrste lanaca za snijeg za auto. Oni se kupuju prema veličini kotača na automobilu pa svakako pripazite na tu činjenicu. Osim toga, razlikuje se i način njihova postavljanja. Ako niste sigurni koje točno kupiti, potražite savjet prodavača.

Ovom prilikom donosimo jednostavne upute kako što lakše postaviti lance za snijeg na kotače, ali i nekoliko savjeta kako taj posao obaviti što brže.

U svakom slučaju, oni nešto skuplji se najjednostavnije postavljaju i bit će potrebno samo ih razvući i prijeći kotačem preko njih kako bi se sami postavili na kotač pa ako možete, odlučite se za neki od tih naprednijih modela.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top