Koje lance odabrati – tekstilne ili čelične?

Automoto Comments Off

Lanci za snijeg su u zimskom periodu sigurno jedan od neophodnih dodataka za automobil. Ako imate ljetne gume, onda morate imati u prtljažniku, kao obveznu opremu, i lance za snijeg jer su lanci važan dodatak u slučaju zaleđenog hodnika ili mećave.lanci (2) Lanci za snijeg će vam uvelike pomoći da stignete na cilj što sigurnije. Postoje dvije vrste lanaca za snijeg, a koje kupiti, možete se odlučiti na temelju iskustva ili prijanjanja. Pojedini lanci imaju svoje prednosti i slabosti te svatko može odabrati što je njemu najbolje. Čelične lance koriste oni vozači kojima je važno prijanjanje lanaca na kolnik. Moramo biti svjesni da takvi lanci sežu dosta dublje od tekstilnih lanaca. Površina čeličnih lanaca je robusnija.

 

Različiti lanci za snijeg i cijene?

Cijena lanaca za snijeg zavisi, prije svega, od kvalitete izrade i, naravno, od same dimenzije lanaca. Ako nemate lance, onda vas, u slučaju neprikladne zimske opreme, na slovenskim cestama čeka kazna u iznosu od oko 120 EUR, što je sigurno skuplje od samih lanaca. Čelične lance možete nabaviti za 20 pa sve do 80 EUR. Sve ovisi o samim proizvođačima i dimenzijama. Tekstilni lanci imaju slične cijene, tako da se pojedinci teško odluče koje uzeti. Prije nego što pođete na putovanje u inozemstvo vlastitim ili službenim automobilom, preporučujemo da provjerite jesu li lanci za snijeg u državi u koju putujete obvezna oprema. U pojedinim državama lanci nisu obvezna oprema.

Čelični lanci: http://www.withcar.hr

 Mogu li lanci za snijeg biti izrađeni od konopa?

Postoje različite vrste lanaca, između ostalog i takvi koji su izrađeni od konopa. Komplet takvih lanaca stoji oko 50 EUR. Važno je da se odlučite za lance koji će vašemu vozilu najbolje odgovarati u zimskim uvjetima vožnje. Prečitajte i kako se koriste tekstilni tepisi.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top