Sigurnija vožnja zimi uz kvalitetne lance za snijeg

Sigurnija vožnja zimi uz kvalitetne lance za snijeg

Automoto Comments Off

Puno snijega na cestama može izazvati velike probleme u prometu. Nažalost, vozači ponekad ne slušaju savjete o korištenju zimske opreme koja im može osigurati sigurniju vožnju. Naravno, glavni dio zimske opreme su zimske gume. Kada je riječ o zakonskim okvirima, imate li na autu ljetne gume koje su još uvijek relativno dobrog stanja, policija vas neće kazniti ako u prtljažniku imate lance za snijeg. Naravno, trebali bi biti ispravni i spremni za postavljanje ako se pokaže potreba za njima.

Krenete li na vožnju u neki planinski dio, tada nemojte niti pomišljati na vožnju bez njih, makar imali i zimske gume na autu.

Lanci za snijeg za veću sigurnost pri vožnji

Lanci za snijeg za auto spadaju u njegovu dodatnu opremu koja je prvenstveno namijenjena većoj sigurnosti u vožnji, vas kao vozača, vaših putnika, ali i svih ostalih sudionika u prometu. 

Lanci za snijeg za auto
Lanci za snijeg su jedan od najvažnijih dijelova zimske opreme

Mnogi vozači ih imaju pospremljene negdje u podrumu i slično. Kada dođe zimsko vrijeme, svakako ih stavite u prtljažnik da budete sigurni da ih možete postaviti na auto u slučaju potrebe. Savjet je da ih svakako probate i ranije postaviti na auto, ako to nikad niste radili. A sve kako biste bili spremni kada vam stvarno i zatrebaju.

Odaberite najbolji model u trgovinama s autoopremom

U trgovinama s autoopremom možete kupiti razne modela lanaca za snijeg za auto. Za uspješnu kupnju, potrebno je da znate koje su dimenzije vaših guma na autu. Onda takve iste dimenzije pronađite na pakiranju lanaca za snijeg. Možete birati između 3 različita modela:

  • Klasični 
  • Elastični  
  • Posebni modeli za brzo montiranje

Mnogi se odlučuju za ovaj treći oblik jer se najjednostavnije postavljaju. Naime, potrebno ih je samo postaviti oko gume te ih učvrstiti na srednji dio kotača s pripadajućim vijcima. Ovisno o modelu se razlikuje i cijena. 

Obratite pažnju na još neke sitnice pri vožnji zimi

Kada su na autu lanci za snijeg, treba brzinu vožnje prilagoditi toj činjenici, odnosno trebali biste ipak nešto sporije voziti. Isto tako, kada ih nećete koristiti duže vrijeme, svakako ih skinite jer ćete spriječiti njihovo uništavanje, ali i uništavanje ceste.

Sigurna vožnja s lancima za snijeg

Pazite da kada se postavljaju lanci za auto da se to svakako radi na pogonske kotače jer oni su najvažniji kod pokretanja, ali i pri samoj vožnji. Neki automobili imaju pogon na sva četiri kotača, neki samo na prednje, neki samo na stražnje. Kada prođe zimska sezona, dobro ih isperite i spremite na sigurno. Naime,  zbog soli na cesti tijekom zime lance za snijeg može nagristi hrđa.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top