Ručni satovi sve su popularniji kod svih generacija

Ručni satovi sve su popularniji kod svih generacija

Moda i pokloni Comments Off

Ručni satovi su tijekom 16. stoljeća postali veoma popularni i neophodni za pravilno snalaženje u vremenu. Prvobitno su se koristili u vojnoj upotrebi i nekim drugim profesijama, no s vremenom su postajali sve popularniji i dostupniji za normalne ljude. 

Danas su satovi izgubili svoju glavnu funkciju pokazivanja vremena, jer svaka osoba koristi mobitel, no primjetan je porast njihove popularnosti kao modnih dodataka. Osim toga, smart satovi nude i razne druge mogućnosti i zbog toga postaju sve veći trend. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s raznim modelima muških i ženskih satova te kako odabrati dobar sat.

Žene većinom biraju klasični ženski ručni sat s kazaljkama.

Vrste ručnih satova

Ženski ručni satovi nisu pretjerano podijeljeni u vrste i većina žena nosi klasičan sat s kazaljkama, dok je s muškarcima stvar nešto drugačija. Tu se razlikuje nekoliko vrsta:

  • Satovi na kazaljku
  • Pametni satovi
  • Digitalni satovi
  • Sportski satovi

Svaka od ovih vrsta ima svoje čari, no svakako su najpopularniji ručni satovi na kazaljke. Oni su klasični i mogu se nositi u svim prigodama, bilo da se radi o šetnji ili odlasku na svečanu večeru. 

Pročitajte sljedeći članak: Ženske čizme su udobne i uvijek u trendu

Ženske čizme imaju poseban status kod većine žena i vrlo su cijenjeni odjevni predmet za kojeg se često izdvajaju i veće svote novaca. Ženske čizme nisu samo komad obuće, one su završni ukras svake ženske odjevne kombinacije i modni detalj kojeg će svi primijetiti.

Satovi za žene

Kao što smo već napomenuli, žene većinom biraju klasični ženski ručni sat s kazaljkama. Ono što je njima najvažnije je izgled sata i neće ih pretjerano interesirati funkcije koje on nudi, jer ga smatraju modnim dodatkom. Prilikom kupnje morate obratiti pažnju na to kako se inače volite oblačiti i prema tome kupiti sat. Ako ste često dotjerani, tada zlatni ili srebrni sat može odlično upotpuniti izgled, dok ako volite sportsko oblačenje možete odabrati sat sa silikonskom narukvicom u boji.

Muški ručni satovi

Muški ručni satovi dolaze u više vrsta i tu je najvažnije ono što vas privlači. Naravno, svaki muškarac bi u svojem ormaru trebao imati jedan ozbiljan sat na kazaljke, a osim njega možete birati sportski sat ako se često bavite fizičkim aktivnostima ili pak pametni sat ako ste ljubitelj tehnologije. U današnje vrijeme mogu se pronaći jeftini ručni satovi na internetu i razne trgovine nude kvalitetne modele brendova koji nisu pretjerano poznati. Upravo zbog toga je njihova cijena niža, iako je sama kvaliteta izrade vrlo zadovoljavajuća.

Dječji ručni satovi

Dječji ručni satovi mogu biti odličan poklon za rođendan, no veoma je važno da odaberete pravilan sat. Za mlađu djecu, to treba biti digitalni sat sa silikonskom narukvicom, jer će tako najlakše čitati vrijeme i budući da su djeca nerijetko zaigrana, u slučaju trčanja ili drugih stvari sat ih neće ozlijediti. 

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top