Vanjske žardinjere upotpunit će svaki vrt

Vanjske žardinjere upotpunit će svaki vrt

Dom i obitelj Comments Off

Mnoge obitelji koje žive u kući i posjeduju vrt, traže zanimljive načine kako bi ga mogli urediti da izgleda atraktivno. Jedno od odličnih rješenja je svakako sadnja cviječa ili nekih ukrasnih biljaka. Iako se sve može posaditi u zemlju, odlična opcija je i sadnja u žardinjere. One mogu biti vrlo aktraktivnog dizajna te još više pridonijeti ukupnom dojmu. Prilikom kupnje, važno je kupiti vanjske žardinjere jer su one prilagođene boravku na otvorenom.

Vanjske žardinjere od čvrstih materijala

Vanjske žardinjere se izrađuju od nešto čvršćih materijala kako bi dugo izdržale boravak na otvorenom. Naime, one su cijelo vrijeme izložene raznim vremenskim utjecajima i kada ne bi bile izrađene od čvršćih materijala, ne bi dugo trajale. Srećom, postoji mnoštvo materijala koji pokazuju iznimna svojstva u takvim uvjetima.

Primjerice, kamene i betonske vanjske žardinjere će bez problema podnijeti velike kiše, obilni snijeg, ali i nagle promjene temperature.
Uz sve to, čvrsti materijali vanjskih žardinjera su bitni zbog još jednog razloga. Ti materijali su ujedno i dosta teški pa vanjske žardinjere od, primjerice, kamena, imaju veliku masu.

One su teške i dok su prazne, a njihova masa drastično poraste i kada ih se napuni zemljom. Za boravak na otvorenom to je vrlo bitno jer u suprotnom, vjetar bi je lako mogao prevrnuti. Ovako možete biti sigurni da će zemlja, cvijeće i vanjska žardinjera biti sigurni. Vanjske žardinjere lijepo izgledaju i uz vrtne garniture.

Razni oblici

Iako su nešto većih dimenzija i veće mase, vanjske žardinjere se mogu pronaći u raznim oblicima. Tako su dostupne u klasičnim pravokutnim ili kružnim oblicima, ali mogu se pronaći i neki nepravilni oblici. Upravo takva velika raznolikost čini vanjske žardinjere vrlo zanimljivom kupnjom.

Naravno, prije same kupovine, dobro razmislite gdje ju planirate postaviti. Za neke prostore, možda će bolja opcija biti kupnja dviju vanjskih žardinjera nešto manjih dimenzija, nego kupnje jedne nešto većih dimenzija. Teško je dati konkretan savjet za što se odlučiti jer svaki prostor je drugačiji.

Mnogi kupci vanjskih žardinjera oduševljeni su njihovom praktičnošću i atraktivnošću, da požele i svoj dom ukrasiti nekim modelom žardinjera u koju će posaditi cvijeće. No, u tom slučaju, mogu birati između mnoštva modela za unutarnju uporabu, od nešto lakših, ali i atraktivnijih materijala.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top