Umivaonici u svakoj kupaonici

Umivaonici u svakoj kupaonici

Dom i obitelj Comments Off

Jedan od ključnih komada iz ponude sanitarija svakako je umivaonik. On je uz kadu ili tuš te školjku jedan od ključnih elemenata svake kupaonice jer se u njemu obavlja osnovna higijena kao što je umivanje ili pranje zubi. Upravo zbog toga vrlo često dolazi do problema prilikom njegova izbora jer danas na tržištu postoji zaista velik broj različitih modela. 

Isto tako, odabir umivaonika je i tehnički zahtjevan jer mora udovoljavati osnovnim tehničkim i funkcionalnim uvjetima svake kupaonice, ali i svakog korisnika. Zbog toga vam u nastavku donosimo kratak vodič koji će vam pomoći u izboru ovog važnog elementa. 

Osim prostorne funkcionalnosti umivaonika, prilikom njihove kupnje svakako treba razmišljati i o tome od kojeg materijala će biti napravljen jer različiti materijali znače i različitu izdržljivost, ali i traže različit način održavanja.

Izaberite svoj model umivaonika

Kao što je ranije navedeno danas na tržištu postoji velik broj različitih modela, a tome je tko zbog sve većeg broja novih stilova uređenja kupaonica. Kada se kupuju umivaonici, možete birate one:

  • Samostojeće 
  • S postoljem / na ormariću
  • Nadgradne 
  • Ugradbene 

Svi navedeni modeli ispunjavaju svoju osnovnu svrhu, a koji od njih izabrati ovisi isključivo o vama, odnosno vašim željama i potrebama. 

Primjerice, ako raspolažete manjim prostorom, a uz to želite moderno uređenu kupaonicu, onda su ugradbeni umivaonici odličan izbor. Još jedan dobar izbor za one s manje prostora su i umivaonici na ormarićima u koje potom možete pohraniti ručnike ili pak zalihe higijenskih proizvoda, Zbog toga su takvi 2 u 1 modeli razlog zašto se za njih odlučuje sve veći broj ljudi.

Procijenite veličinu kupaonice i potrebnih elemenata

Uz izgled umivaonika, vrlo je važna i njegova veličina. Naime, iako na tržištu danas postoje i iznimno mali, možemo reći dekorativni, umivaonici koji su vrlo atraktivni prilikom kupnje ipak treba uzeti u obzir i njihovu funkcionalnost. 

Najboljim izborom pokazali su se ipak okrugli ili pravokutni umivaonici srednje veličine. Oni zadovoljavaju potrebe velike većine korisnika.

Mislite o materijalu kupaonskog namještaja

Osim prostorne funkcionalnosti umivaonika, prilikom njihove kupnje svakako treba razmišljati i o tome od kojeg materijala će biti napravljen jer različiti materijali znače i različitu izdržljivost, ali i traže različit način održavanja. Tako se primjerice stakleni nadgradni umivaonici nipošto ne preporučuju korisnicima koji imaju djecu jer su vrlo osjetljivi i kod njih postoji velika mogućnost za pucanje prilikom pada nekog predmeta na njih. 

Isto tako, modeli od stakla traže iznimno redovito i temeljito održavanje, bez obzira radi li se o prozirnom ili obojenom staklu jer se na svakom staklu kamenac jako uočava. Zbog toga je potrebno redovito održavanje. Kao jedna od najboljih opcija pokazali su se porculanski i keramički umivaonici.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top