Besplatna HR domena za razne namjene

Besplatna HR domena za razne namjene

Internet i tehnologija Comments Off

Napravili ste web stranice i odlučili ste se predstaviti na hrvatskoj internetskoj sceni. Tada je najbolja opcija registracija HR domene. Riječ je o hrvatskoj nacionalnoj domeni koja je poznata po kratici .HR. Svaka država ima svoju i karakteristična je po kratici te zemlje. Isto tako, svaka zemlja ima svoju krovnu organizaciju koja je zadužena za upravljanje njima i ona određuje svoja pravila.

U Hrvatskoj glavnu riječ po tom pitanju ima Carnet, a on je omogućio registraciju naplatne i besplatne HR domene.

Prednosti hrvatske nacionalne domene

Kao što je ranije navedeno, naplatna i besplatna HR domena danas je na raspolaganju onima koji se žele predstaviti domaćoj publici na internetu. Općenito, prednosti nacionalne domene su u tome što će netko već po samoj kratici unaprijed znati da je vjerojatno riječ o nekoj domaćoj web stranici. Osim toga, pretraživači, a prije svega Google, će prema toj ekstenziji bolje rangirati vaše web stranice kad netko pretražuje ključne riječi koje su na neki način povezane s njima.

Naplatna i besplatna HR domena danas je na raspolaganju onima koji se žele predstaviti domaćoj publici na internetu.

Zašto odabrati baš besplatnu HR domenu

Besplatna HR domena također ima svoje dodatne prednosti, ali ima i određene nedostatke. Prije svega, ne morate za nju plaćati nikakvu naknadu. Registrirati je mogu:

  • Pravne osobe registrirane u Hrvatskoj
  • Fizičke osobe koje se bave nekom samostalnom djelatnošću u Hrvatskoj

Kada je riječ o određenim nedostacima ili ograničenjima, valja napomenuti da svaki korisnik ima pravo na registraciju samo jedne besplatne HR domene. Želite li registirirati više od jedne, morat ćete se odlučiti za naplatnu varijantu. Također, naziv ne može biti potpuno proizvoljan, već mora sadržavati puni naziv tvrtke ili kraticu.

Registracija domene putem posebnog portala

Želite li registirati besplatnu HR domenu, možete to i sami napraviti putem specijaliziranog portala koji se nalazi na adresi https://domene.hr/portal/register. Na toj adresi ćete pronaći sve potrebne informacije, kao i Rješenje potrebno za registraciju besplatne HR domene. Sve je moguće vrlo brzo i jednostavno obaviti putem interneta. 

Ako ste se ipak odlučili za naplatnu varijantu, tada to možete učiniti putem raznih tvrtki koje nude tu uslugu. Riječ je o tvrtkama koje se nazivaju registri i putem njih ujedno možete ugovoriti i druge informatičke usluge. Ako ih već niste ugovorili ranije, najbolje je da putem iste tvrtke odmah ugovorite i neki oblik hostinga web stranica, jer to je ono što će vam sigurno trebati.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top