Web hosting Hrvatska je veoma tražen pojam

Web hosting Hrvatska je veoma tražen pojam

Internet i tehnologija Comments Off

Internet domena je adresa stranice

Kako bi korisnici mogli pristupiti vašoj web stranici, potrebno je da zakupite internet domenu, koja će ih spojiti s hostingom. Napomenuli smo da je web hosting Hrvatska veoma Google-an pojam iz razloga što su u Hrvatskoj jedni od najkvalitetnijih hosting servera za Balkan. S druge strane, domene se ne razlikuju, te su sve jednake i učitavanje stranice ovisi isključivo o hostingu.

Domene se sastoje od ekstenzije koja se nalazi nakon točke, poput .com ekstenzije, te glavne riječi ili skupa riječi prije točke. Taj skup riječi birate ovisno o dostupnosti, a većina poznatih .com domena već je registrirana. Budući da se svaka domena razlikuje, ukoliko .com ekstenzija nije dostupna, možete se odlučiti i za neku drugu ekstenziju, poput .io koja je danas izrazito popularna ili .net i .org koje su najpopularnije nakon .com ekstenzije.

SSL certifikat štiti podatke korisnika

Razlikujemo 3 glavne vrste, a to su domain validation, wildcard i extended validation SSL certifikat, a svaki od njih pruža različitu dozu sigurnosti i ovisno o potrebama birate onaj koji vam je potreban. Svaki SSL certifikat ima zadatak kriptirati upisane podatke dok ne stignu na odredište i na taj način omogućuje da oni ne mogu biti presretnuti i prepisani. Prepoznati ima li neka stranica SSL certifikat ili ne možete preko vašeg browsera. Svaka stranica koja ima certifikat će pokraj domene imati i zeleni lokot koji jamči sigurnost.Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top