Razne vrste hostinga internetskih stranica

Razne vrste hostinga internetskih stranica

Internet i tehnologija 0 Comment

Iz godine u godinu, na internetu se može pronaći sve veći broj web stranica. Neke su poslovne, neke osobne. Iza nekih se nalaze velike web trgovine putem kojih svakodnevno mnogo ljudi kupuje raznu robu. Bez obzira o kakvima se radi, svima je jedno zajedničko, a to je da su smještene na nekom serveru. To je zapravo računalo koje je stalno povezano na internet i zbog toga su web stranice stalno dostupne posjetiteljima.

A kako bi to bilo moguće potrebno je ugovoriti posebnu uslugu koja se naziva hosting internetskih stranica i koja upravo to omogućuje. Može se ugovoriti putem brojnim domaćih i stranih tvrtki i dostupne su različite vrste.

Dijeljeni hosting internetskih stranica

Za korisnike koji traže najjeftinije moguće rješenje po pitanju smještaja web stranica na nekom serveru nudi se dijeljeni hosting internetskih stranica. Kod ove vrste, odnosno nakon njegovog ugovaranja, dobit ćete svoje mjesto na nekom serveru, odnosno jedan dio serverskih resursa će pripasti vama. To je ujedno i najveći nedostatak ove vrste hostinga web stranica jer budući da puno korisnika dijeli server, to može dovesti do problema s njegovim performansama, a to će onda utjecati i na vaše web stranice.

Dijeljeni hosting internetskih stranica
Dijeljeni hosting internetskih stranica je hosting kod kojeg server i resurse toga servera dijeli više korisnika. Svaki korisnik ima svoj dodijeljeni udio određenih servisa, međutim, korisnici sve resurse koji se tiču rada poslužitelja, kao što su RAM i CPU, Apache server, MySQL server i mail server, međusobno dijele.

Osim toga, ugovaranjem ove usluge nećete imati mogućnost neke dodatne prilagodbe tog svog dobivenog prostora. Ipak, unatoč tim nedostacima, niska cijena privlači one korisnike koje ne traže puno od ovakve usluge.

Virtualni privatni server kao optimalna usluga

Svi koji traže neku optimalnu uslugu, odabrat će VPS hosting internetskih stranica.

Video: kako izraditi web stranicu s VPS hostingom – za potpune početnike. Mnogi odlučuju za VPS hosting internetskih stranica. A za još dodatne sigurnosti, uvijek je preporučljivo ugovoriti i SSL certifikat koji vam u tome može pomoći.

VPS je kratica od Virutal private server, odnosno to je Virtualni privatni server.

Umjesto tradicionalnih metoda pohrane podataka lokalno, cloud hosting pruža sigurnost i fleksibilnost da dođete do svojih podataka kad vam je to potrebno.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top