Hrvatski hosting web stranica za brojne namjene

Hrvatski hosting web stranica za brojne namjene

Internet i tehnologija Comments Off

Jednostavno ugovaranje smještaja web stranica

Kada je u pitanju hosting Hrvatska nudi jako puno svojim potencijalnim korisnicima. Brojne tvrtke pružaju ovu uslugu u sklopu paketa različitih ostalih usluga koje nude. Uglavnom možete birati između više vrsta, a kao najpopularnije se izdvajaju:

  • Dijeljeni
  • VPS
  • Zakup cijelog poslužitelja

Svaka od ove vrste namijenjena je određenoj grupi korisnika i najbolje je provjeriti što koja nudi. Najjeftiniji hrvatski hosting internetskih stranica je onaj dijeljeni, a kao najskuplje, ali ujedno i najkompleksnije rješenje se ističe zakup cijelog poslužitelja. Naravno, bez obzira za koju vrstu se odlučite, ako imate web stranice putem koje vam korisnici šalju neke podatke, poželjno je uključiti i SSL certifikat na njih za više sigurnosti. Ako se odlučite za hosting Infonet, moći ćete birati više različitih vrsta.

SSL certifikat
Ugovaranjem internetskog SSL certifikata korisnici će zasigurno biti sigurniji pri takvim radnjama. A kako znati da neka web trgovina ima ugrađen SSL certifkat?

Podjela resursa poslužitelja

Dijeljeni hosting u Hrvatskoj omogućuje vam da dobijete mjesto na nekom poslužitelju što ujedno i znači da ćete s ostalim korisnicima dijeliti njegove resurse. To vam ponekad može stvoriti određene probleme, a i također ova vrsta vam ne omogućuje neke posebne prilagodbe. No, zbog toga vam nudi najnižu cijenu.

Postojanje SSL certifikata na web stranici

SSL certifikat na web stranici osigurava određenu dozu sigurnosti. Naime, kod primjerice web trgovine, očekivano je da korisnici šalju svoje podatke prema njoj, a ti podaci mogu biti vrlo osjetljivi, kao što su:

  • Osobni podaci
  • Podaci za plaćanje (brojevi računa, kreditne kartice itd.)

Naravno, ono što kao vlasnik web trgovine želite spriječiti je da neka treća osoba ne dođe do tih podataka. Ugovaranjem internetskog SSL certifikata korisnici će zasigurno biti sigurniji pri takvim radnjama. A kako znati da neka web trgovina ima ugrađen SSL certifkat? Potrebno je obratiti pažnju na sljedeće dvije stavke:

  • Postojanje ikone lokota pokraj internetske adrese
  • Prije internetske adrese piše https (umjesto http), što je oznaka za sigurnosni protokol

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top