Web hosting je server vaše web stranice

Web hosting je server vaše web stranice

Internet i tehnologija Comments Off

Svaka web stranica ima svoju adresu i mjesto gdje se nalazi. Adresa web stranice je domena, skup riječi ili jedna riječ, najčešće s .com nastavkom, preko koje dolazite na određenu web stranicu. Druga bitna stvar je web hosting, a to je mjesto gdje se nalazi vaša web stranica, mjesto do kojeg vodi domena. Postoje različite vrste i jačine web hostinga, a one ovise o brzini kojom će se vašim posjetiteljima pokazati stranica i količini podataka koje mogu pohraniti. Hosting se iznajmljuje na vremenski period, a najkraće vrijeme na koje možete iznajmiti je 1 mjesec, dok je standard 1 godina.

Kako odabrati web hosting?

Veoma je bitno da prije pokretanja vaše stranice na papir stavite razne parametre prema kojima birate koji web hosting paket odabrati. Najvažnije stvari prilikom biranja su koliko će vaša stranica primati posjetitelja, te što mislite stavljati na web stranicu. Za puno slika i videa potrebno je odabrati web hosting s većom memorijom, no ako radite blog gdje ćete objavljivati većinom tekst i pokoju sliku i oni najslabiji hostinzi uspjet će vam držati stranicu aktivnom bez prekida. Danas postoje i WordPress hostinzi gdje će vam WordPress biti automatski instaliran i gdje nećete morati sami se mučiti s instalacijom.

Domaći ili strani web hosting?

Razlike između domaćih i stranih web hosting poslužitelja su podosta velike. Osim što su većinom domaći hostinzi skuplji, jer se kod stranih često nalaze akcije i popusti, domaći hostinzi pokazali su se puno stabilnijima i bržim od stranih. Također korisnička podrška domaćih hostinga je znatno bolja od stranih koji imaju puno klijenata.

Web hosting je temelj vaše web stranice i veoma je bitno da se stranica nalazi na brzom i pouzdanom hostingu kako ne bi bilo prekida s njenim radom i rušenja. O tome za koji hosting ćete se odlučiti je na vama, a važno je da odaberete upravo onaj web hosting paket koji vam najbolje paše kako ne bi bez razloga preplaćivali vaš hosting.

Maske za Huawei P20 su neophodna zaštita od razbijanja ekrana – sljedite linku i prečitajte više o tome.

Toner za printer za jednostavnije i jeftinije printanje. Kupnja tonera za laserski printer upravo zbog svoje dugotrajnosti smanjuje mogućnost nestanka boje za printanje. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top