Vanjska svjetla za uređenje okućnice

Vanjska svjetla za uređenje okućnice

Dom i obitelj Comments Off

Vanjska svjetla su veoma važan dio rasvjete, jer osim što ambijentalno uljepšavaju okućnicu, neophodna su za sigurni dolazak ili odlazak od kuće po noći. Kod uređenja okućnice je veoma važno pametno isplanirati rasvjetu, tako da svaki važan dio bude dobro osvijetljen, a pritom svijetlost ne smeta očima prilikom hodanja. Kroz ovaj tekst ćemo vam dati nekoliko savjeta za uređenje okućnice i uputiti vas u rasvjetna tijela za van. 

Uređenje okućnice

Okućnica ostavlja prvi dojam na sve vaše posjetitelje i neophodno je da je lijepo uređena. Ovisno o njenoj veličini, ovisi i koje sve sadržaje možete postaviti na nju. Kod velikih okućnica se najčešće postavlja kamin te stol i stolice, a kod manjih je dovoljno lijepo urediti vrt i šetnicu. 

Vanjska svjetla
Vanjska svjetla su veoma važan dio rasvjete

Uređenje okućnice nije lak zadatak i osim prvog uređenja, potrebno je redovno brinuti o njoj. Glavna stvar kod koje se morate potruditi na početku je dobar raspored za vanjska svjetla, kako bi svaki dio okućnice bio osvijetljen po noći. 

Vanjska rasvjetna tijela

Kod planiranja uređenja okućnice na umu morate imati koja ćete rasvjetna tijela koristiti. Kombinacija raznih vrsta je najbolja za postizanje idealnih uvjeta osvjetljenja, a vanjska svjetla mogu biti:

  • Podna (stavljaju se u razini nogu)
  • Visoka (postavljaju se na zid kuće)
  • Reflektori ( koriste se za osvjetljenje bitnih ulaza, poput garaže)

Osim vrste, morate imati na umu da se izgledom uklapaju s kućom i vrtom. 

Pročitajte sljedeći članak: Vrtni namještaj, izaberite samo najbolje za svoj boravak na otvorenom

Vrtni namještaj je postao jako važan dio svakog kućanstva, a želja za provođenjem vremena na svježem zraku kod većine ljudi je svakim danom sve veća. Zbog što veće udobnosti i isplativosti potrebno je nabaviti kvalitetan i nadasve praktičan namještaj za vrt koji će biti udoban za korištenje i koji će biti lijep ukras vrta, balkona ili okućnice.

Solarna vanjska rasvjeta 

U posljednjih nekoliko godina sve popularniji odabir za okućnicu su vanjska svjetla sa solarnim panelom. Kod ovih svjetla ne morate brinuti oko provođenja kabela, jer zahvaljujući panelu i maloj baterijici svoju energiju za noć prikupljaju sama.

Iako u teoriji ovo zvuči kao najbolje rješenje, u praksi to nije. Za vrijeme oblačnih, tmurnih i kišnih dana, kada zrake sunca ne dolaze do panela, ova rasvjetna tijela neće kvalitetno svijetliti. Stoga je kombinacija struje i solarnih panela odlična za sigurnu svjetlost svake noći.

Dekorativna vanjska svjetla

Dekorativna vanjska svjetla mogu se idealno uklopiti u svaki vrt, a preko dana ih se neće primjetiti. LED dekorativna solarna svjetla mogu biti iznimno atraktivna tijekom noći, dok svjetla u obliku kamena mogu neprimjetno osvjetljavati vašu okućnicu.

Pročitajte sljedeći članak: Umivaonici u svakoj kupaonici

Jedan od ključnih komada iz ponude sanitarija svakako je umivaonik. On je uz kadu ili tuš te školjku jedan od ključnih elemenata svake kupaonice jer se u njemu obavlja osnovna higijena kao što je umivanje ili pranje zubi.

LED reflektor sa senzorom

LED vanjska svjetla su najbolji odabir, jer pružaju najkvalitetnije osvjetljenje. Kod garaže možete postaviti LED reflektor sa senzorom, koji će se paliti samo kada parkirate auto. Tako ćete imati sjajno osvjetljenje i sigurno ćete moći ući u garažu te parkirati automobil. Ova varijanta je odlična jer ne morate sami paliti i gasiti, već će se na detekciju automobila reflektor upaliti te ugasiti kada prestane detektirati vozilo.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top