Kuhinje su srce svakog doma

Kuhinje su srce svakog doma

Dom i obitelj 0 Comment

Kuhinja je srce gotovo svakog doma. Iz nje se šire primamljivi mirisi, u njoj se stalno nešto događa i jako je važno da je ona uređena sukladno navikama i potrebama vlasnika. Ukoliko želite obnoviti izgled svog doma, najbolje je prvo početi upravo od te prostorije. Mijenjanjem njenog izgleda, mijenjate izgled cijelog doma. Naravno, to nije uvijek bilo tako. 

Ne tako davno, to je bila skrivena prostorija u koju nije zalazio nitko osim kuhara ili kuharice te je služila samo za kuhanje i brigu o prljavom posuđu. Danas, ona predstavlja mjesto gdje se članovi obitelji okupljaju ujutro ili navečer, a često je spojena i s blagovaonicom.

Uređenje kuhinje 

Kuhinje u domu svaki vlasnik uređuje prema vlastitom stilu i osobnosti te određuje dizajn i funkcionalnost, ali postoji nekoliko zakonitosti koje svaka kuhinja treba poštovati, bez obzira na to koja joj je krajnja svrha i koliko će biti korištena. 

Osvjetljenje je najvažnija stvar u njenom uređenju. Idealno bi bilo u kuhinji imati veliki prozor kroz kojeg ulazi dnevno svjetlo, ali ukoliko to nije moguće, mnogo malih žaruljica isto su dobro rješenje.

Također, važno je kvalitetno iskoristiti sav prostor, bilo izradom kuhinjskih elemenata po mjeri ili dodavanjem novih. 

Dizajn kuhinjskih elemenata

Kada zamišljamo kuhinju, uglavnom nam na pamet pada slika kuhinjskih elemenata u jednom nizu, poslaganih po jednom zidu. To je klasično uređenje. Ipak, kuhinjski elementi mogu biti postavljeni i u obliku slova L, ukoliko to prostor dozvoljava. 

Mijenjanje izgleda kuhinje u domu
Mijenjanjem izgleda kuhinje u domu, mijenjate izgled cijelog doma. Kuhinjski elementi mogu biti postavljeni i u obliku slova L.

Pri uređenju kuhinje važno je voditi računa o kuhinjskim uvjetima, odnosno prašini, ulju, vodenoj pari itd. Zbog čega se preporuča zatvaranje svih kuhinjskih ormarića koji se mogu zatvoriti. Bez obzira na to odlučite li se za zatvorene ili otvorene ormariće, najvažnije si elemente, aparate i pribor postavite tako da vam budu nadohvat ruke.

Namještaj za kuhinje za mali prostor 

Mala kvadratura kuhinje ne treba vas sprječavati u tome da je uredite po vašem ukusu. Poželjno je da zidovi budu u jednoj, neupadljivoj boji te da namještaj za kuhinje bude u kontrastu s bojom zidova. 

Fantastičan dizajn kuhinje i ideje za pohranu s pametnim namještajem koji štedi prostor

Za male kuhinje, preporučuje se kupnja ugradbenih ili kompaktnih elemenata ili onih koji se vješaju na strop. Cilj je smjestiti što više stvari, ali izbjeći izgled pretrpanog prostora, što ćete lako postići uz malo planiranja i dobru organizaciju. Srećom, današnje trgovine s namještajem nude vrlo veliki izbor pa nećete imati problema s odabirom.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top