Sjedeća garnitura obogatit će vaš dnevni boravak

Sjedeća garnitura obogatit će vaš dnevni boravak

Dom i obitelj Comments Off

Dobra sjedeća garnitura kruna je lijepog i udobnog dnevnog boravka. Ipak, ponekad je teško znati koji je odabir najbolji, pogotovo ako sjedeću garnituru birate za manje prostore ili pak specifične uvjete u domu, kao što su djeca ili kućni ljubimci. Uz malo strpljenja i informiranja savršena sjedeća garnitura može biti vaša.

Potražite je u brojnim salonima namještaja koje možete pronaći diljem zemlje ili putem neke online trgovine s namještajem. Moći ćete odabrati razne modele, a neki od njih dolaze u više različitih boja pa se svakako raspitajte i o toj mogućnosti.

Mjesto za sjedenje za svakoga

Prije svega, važno je da kada se kupuje sjedeća garnitura u obzir uzmete sve svoje ukućane – čak i ako se ne družite zajedno često, kvalitetna sjedeća garnitura trebala bi imati barem po jedno sjedeće mjesto za svakog ukućana. 

Uz to, također uzmite u obzir i svoje navike – volite li zaspati pred televizorom ili pak uživate u poslijepodnevnom odmoru u dnevnom boravku? Onda vaša sjedeća garnitura mora biti takva da na njoj mogu ležati barem dvije osobe istovremeno. Stoga nemojte škrtariti na prostoru za sjedenje, jer tu najčešće vrijedi pravilo „od viška glava ne boli“.

Fleksibilnost ili štednja prostora

Najveći izazov često je odabrati najbolju sjedeću garnituru za manje prostore. Tu na umu morate imate je li vam važnija:

  • Fleksibilnost
  • Ušteda prostora

S jedne strane, fleksibilna sjedeća garnitura dat će vam mogućnost da prostor za sjedenje kreirate prema svojim trenutnim potrebama, no morate imati na umu kako se ona sastoji od više komada namještaja, koji zauzimaju više prostora. S druge strane, ako vam je primarno važno uštedjeti prostor, onda su sjedeće garniture u obliku kutnih kauča odlična ideja jer pružaju mnogo mjesta za sjedenje ili ležanje. No, jednom kada se postave nema mnogo toga što možete učiniti glede prilagodbe.

Jednostavno održavanje komada namještaja

Na kraju, kod kupnje sjedeće garniture imajte na umu i održavanje. Velur i meka, brušena koža možda izgledaju luksuzno i lijepo, no nisu dobra ideja imate li u domu živahnog ljubimca ili pak djecu. S druge strane, materijali gustog tkanja, iako možda neugodniji na dodir, jednostavnije se mogu održavati, pogotovo kada su u pitanju mrlje od tekućina te dlake. Izbjegavajte materijale koji se mogu ogrebati ili su pak mekši, jer ćete se ogrebotina i sličnih oštećenja koja se mogu dogoditi teško riješiti. 

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top