Odaberite si prijenosno računalo o kakvom ste sanjali

Odaberite si prijenosno računalo o kakvom ste sanjali

Internet i tehnologija Comments Off

Iako su stolna računala i dalje mnogo cjenovno pristupačnija, prijenosna računala danas su gotovo pa preferirana. Osim što nude komfor rada bilo gdje, jednostavno se prenose i daju vam mogućnost pristupa svim vašim informacijama bez obzira jeste li kod kuće, u parku, na poslu ili u posjeti.

Zato pri kupnji trebate dobro razmisliti za koje vam sve namjene treba te na temelju toga odabrati odgovarajući model.

Rad na računalu s bilo kojeg mjesta

Jedna od glavnih prednosti prijenosnog računala može se iščitati iz njegovog samog imena – mogućnost prenošenja računala veoma je važna ako želite moći raditi bez previše brige s bilo kojeg mjesta. Uz prijenosna računala ne morate brinuti o sigurnosti svojih računa i informacija na njima ili pak pripremati posebne datoteke koje nosite sa sobom na USB ključu, već svoje računalo lako možete ponijeti sa sobom i na njemu raditi bilo gdje. 

Još jedna prednost odnosi se i na dom, pogotovo ako morate raditi duže vremena, jer uz prijenosna računala svoj posao možete obavljati jednako dobro s radnog stola, iz kreveta, kuhinje ili pak bilo kojeg drugog dijela kuće.

Slabe točke prijenosnog računala

Ipak, za pojedine poslove stočna računala još su uvijek bolja opcija. S obzirom da su prijenosna računala ograničena na relativno male dimenzije, njihovo je izrađivanje osjetno skuplje u usporedbi sa stolnim računalima. Iako nude veliku pokretljivost, prijenosna računala nisu najbolja ideja tražite li računalo s kojim ćete moći:

  • Igrati zahtjevnije igre
  • Koristiti programe koji traže mnogo procesorske snage

Tražite li pak računalo za neke jednostavnije poslove, prijenosna računala odlična su ideja. Ipak, danas postoje i nešto jača prijenosna računala na tržištu, no cijenom su još dosta skuplja od stolnih.

Odabir odgovarajučih komponenti

Kada birate prijenosno računalo, veoma je važno znati neke specifične podatke. Osim klasičnih podataka poput radne memorije, procesora, vrste diska, vrste grafičke kartice i sličnog, veoma je važno obratiti pozornost još i na bateriju, hlađenje te tip ekrana. 

Kapacitet baterije važan je jer će odrediti koliko ćete se prijenosnim računalima moći koristiti bez da su ukopčana u struju, što je važno ako vam je bitno korištenje računala u pokretu. Ekran je pak bitan ako planirate raditi na otvorenom, jer neki ekrani ne pružaju dobru vidljivost na jačem direktnom svjetlu. Na kraju, dobro hlađenje bitno je planirate li raditi kompliciranije procese, jer će spriječiti pregrijavanje.

Jeftin originalni toner za printer. Original toner za HP printer može biti veoma skup, stoga je dobra alternativa kupovina zamjenskih tonera. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top