Sve se više traži spašavanje fotografija

Sve se više traži spašavanje fotografija

Internet i tehnologija 0 Comment

Mobiteli su danas iznimno rasprostranjeni. Osim same primarne funkcije, odnosno uz mogućnost zvanja i primanja poziva, veliku popularnost stekli su upravo raznim drugim značajkama koje vam mogu olakšati svakodnevni život. Primjerice, nekada su fotoaparati bili velika želja mnogih i njegovo posjedovanje vam je omogućilo stvaranje prekrasnih slika.

Danas gotovo svi noviji mobiteli imaju i ugrađene kamere koje im omogućuju to isto, a u ponekim slučajevima i u boljoj rezoluciji nego kod nekih fotoaparata. Zato i ne čudi što mnogi na mobitelima ili drugim uređajima imaju veliki broj fotografija, a problem nastane kada zbog nekog problema dođe do njihovog gubitka. Tada vam treba usluga spašavanja podataka koje je danas dostupna putem brojnih tvrtki.

Slučajno obrisane fotografije

Bez obzira je li riječ o fotografijima na mobitelu, računalu ili nekom trećem uređaju, vjerojatno vam se nekad dogodilo da slučajno neke od njih izbrišete. Kada je riječ o jednoj ili dvije, vjerojatno nećete reagirati. No, ako slučajno izbrišete cijeli album ili neke vrlo važne fotografije, tada ćete vjerojatno potražiti neku tvrtku koja nudi spašavanje fotografija. A najčešće se spašavaju fotografije s:

  • Računala (diska)
  • Mobitela
  • Digitalnog fotoaparata

Svaki od tih uređaja je specifičan i kod nekih kvarova je teže odraditi taj postupak, a kod nekih lakše. U svakom slučaju, prvi korak će uvijek biti dijagnostika.

Spašavanje podataka počinje dijagnostikom

Svaka ozbiljna tvrtka će postupak spašavanja podataka započeti s dijagnostikom kvara. Ta dijagnostika za cilj ima utvrditi o kakvom je kvaru riječ, koje tehnike se moraju koristiti za popravak te što možete očekivati od popravka. Najlakše je fotografije spasiti s diska, pogotovo ako su one slučajno izbrisane. Jer iako ste ih vi izbrisali, one su i dalje smještene negdje na disku, samo ih vi ne možete vidjeti.

Postupak spašavanja podataka s dijagnostikom kvara.

Ovdje na scenu stupaju profesionalni i specijalizirani programi koji u tome pomažu. Najčešće je riječ o plaćenim programima koje tvrtke koriste kao dodatnu pomoć.

Spremajte fotografije na više različitih mjesta

Ako imate vrlo važne fotografije za koje si ne smijete dopustiti da ih izgubite, trebali biste razmisliti o prevenciji. A najbolja prevencija je da sve fotografije još pohranite na jedno ili više dodatnih mjesta. Na taj način ćete i u slučaju da ostanete bez fotografija, moći jednostavno sve vratiti jer imate već spremljenu njihovu kopiju.

Tvrtka koja nudi spašavanje fotografija će moći sve jednostavno vratiti.
Ako slučajno izbrišete cijeli album ili neke vrlo važne fotografije, tada ćete vjerojatno potražiti tvrtku koja nudi spašavanje fotografija, koja će moći jednostavno sve vratiti.

Za ovo se možete koristiti nekim specijaliziranim programom za tu namjenu, ali možete i jednostavno sve fotografije koje imate i koje su vam važne prebaciti na neko novo mjesto, primjerice na novi disk ili negdje u oblak.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top