Slike na telefonu mnogima najviše znače

Slike na telefonu mnogima najviše znače

Internet i tehnologija Comments Off

Mobilni telefoni danas mnogima služe za puno više od samog telefoniranja. To i ne čudi, s obzirom na brojne funkcije koje se danas na njima mogu pronaći. A danas gotovo da si ne možete kupiti mobilni telefon koji na sebi nema kameru. Ona je postala gotovo sastavni dio svakog telefona te je mnogi gotovo svakodnevno koriste.

Mnogi tako nagomilaju veliki broj slika koje uslikaju i koje su im vrlo bitne. Problem nastane kada ih slučajno oni sami ili netko drugi izbriše. Srećom, izbrisane slike na telefonu je u nekim slučajevima ipak moguće vratiti.

Aplikacije za pomoć na Android operacijskom sustavu

Izbrisane slike na telefonu se prilikom brisanja uglavnom i dalje nalaze negdje pohranjene na telefonu, samo što ih ne možete vidjeti koristeći se klasičnim aplikacijama. Zato se možete poslužiti posebnim aplikacijama koje su za to namijenjene. Koristite li telefon s Android operacijskim sustavom, možete pronaći brojne aplikacije koje vam nude tu mogućnost. No, za to će vam biti potreban tzv. root pristup telefonu. Odlučite li se za tako nešto, morate imati na umu da vam trgovina u kojoj ste kupili telefon možda zbog toga neće priznati jamstvo.

Aplikacije za pomoć na iOS operacijskom sustavu

iOS operacijski sustav rezeviran je samo za Apple Iphone telefone. Kada su u pitanju izbrisane slike na telefonu, Apple je ovdje učinio puno više za svoje korisnike te im nudi mogućnost vraćanja izbrisanih slika integriranu u sustav. No, ova mogućnost također ima određena ograničenja te je moguće vratiti slike najkasnije 40 dana nakon brisanja, nakon ćega se one potpuno brišu s telefona. Ali, to bi vam trebalo biti i više nego dovoljno vremena da reagirate, ako ste ih slučajno izbrisali.

Čitajte i sljedeći članak: Spasite dragocjene podatke s oštećenog diska

Spašavanje podataka s diska predstavlja uslugu povrata podataka s uništenog diska. On može biti uništen zbog određene softverske ili hardverske greške.

Smanjite štetu pri slučajnom brisanju slika

Činjenica da ponekad izbrisane slike na telefonu ipak nećete moći vratiti trebala bi biti dovoljno upozorenje da radite određene stvari kako biste smanjili štetu ukoliko se to dogodi. Evo nekoliko korisnih savjeta:

  • Podesite sinkronizaciju telefona s nekom uslugom u oblaku kako bi vam se slike spremale i na udaljeni poslužitelj
  • Radite sigurnosne kopije podataka na telefonu
  • Prebacujte slike na računalo, USB stick ili neki drugi medij

Sve u svemu, odnosite se prema slikama kao i prema drugim važnim podacima kako biste izbjegli moguće neugodnosti u slučaju brisanja.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top