Najam servera od hosting firme

Najam servera od hosting firme

Internet i tehnologija Comments Off

Ako ste netko tko se bavi internet poslovima, zasigurno ste čuli za najam servera. Ponekad u stvaranju biznisa moramo biti sigurni da imamo isključivo najbolju kvalitetu usluga te se zato neki direktori i menadžeri odluče za ovaj potez.

Ako dijeljeni hosting ne ispunjava svoju svrhu u vašem slučaju te mislite da vam je potreban server koji je samo vaš: može se maksimalno prilagoditi svim vašim potrebama i željama, morate ozbiljno razmisliti o tome da uložite novac u najam servera.

Što dobivate najmom servera?

Kada se odlučite na najam servera, dobivate server (ako imate dobrog davatelja usluga, server visoke kvalitete) čiji ćete jedini korisnik biti vi! To znači da su apsolutno svi resursi samo vaši, vi upravljate njima i mijenjate korištenje istih po potrebi.

Ako ste pak novi u ovome ili niste sigurni kako biste postupili, teško se odlučiti za kupovinu  i održavanje servera, ipak je to samostalan potez. Upravo zato, kako se ne biste morali brinuti o licencama, papirima i održavanju – to radimo mi.

Možete izabrati onu brzinu koja je vama adekvatna kako biste maksimalno iskoristili uslugu koju plaćate.

Što je bitno kod najma servera?

Svakako je najbitnija stvar, ona na koju morate obratiti najviše pozornosti, davatelj usluga kod kojeg ćete iznajmiti server.

Postoje oni koji najam servera vrše 24 sata dnevno, njihova tehnička podrška je uvijek otvorena za pozive i mailove, svaki problem koji se reporta unutar 3 sata se rješava…

A postoje i oni koji žele imati minimalan kontakt s vama te vam samo iznajme server i daju vam da se sami bavite njime.

Pogotovo ako ste početnik, trebali biste biti spremni uložiti u nešto kvalitetno i sigurno.

Stranice koje svoj algoritam stalno ispravljaju i ažuriraju su najbolji izbor jer ćete s njima uvijek moći ostati u dobrom rankingu.

Kako izabrati adekvatni server?

Postoje mnoge tehničke karakteristike servera, ali osobe koje nisu vrlo dobro informirane o ovom dijelu informatike neće znati mnogo čak ni da im se objasne svi pojmovi jer se radi o jednom kompliciranom i opširnom poglavlju mehanike.

Ipak, ono što vam svakako preporučujemo i mislimo da je najpametnije jest da se konzultirate s nekoliko pružatelja usluga kada se odlučite na najam servera.

 

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top