Vrtni stolovi i stolice daju poseban šarm

Vrtni stolovi i stolice daju poseban šarm

Dom i obitelj Comments Off 7

Koji materijal odabrati?

Vrtni stolovi su dostupni u raznim materijalima, a svaki od njih ima određene prednosti i mane.

Drveni stolovi su najpopularniji

Najpopularniji odabir za vrt kod ljudi je drvo. Ono se savršeno uklapa u prirodu i najbolje će izgledati, no najveća mana je što se teško održavaju. Bitno im je posvetiti pažnju i pobrinut se da nisu u doticaju s vlagom, koja ih uništava. Zbog toga je najbolje koristiti ih ako je prostor natkriven, ali i tada je bitno:

  • redovno ih lakirati
  • zaštititi od insekata
  • čuvati od vlage
Ako ste u potrazi za dugotrajnim odabirom, onda je ratan izvrstan materijal koji će vas dobro služiti godinama.

Plastični vrtni stolovi

Najjeftinije rješenje su plastični vrtni stolovi, koji se osim cijenom mogu pohvaliti i lakoćom premještanja. Tako ih za vrijeme zime možete spremiti u kuću, a kada dođe ljeto izvaditi.

Stolovi i stolice od ratana

Vrtni stolovi od ratana i stolice su odličan izbor jer imaju dobar balans između prednosti i mana. Njihove prednosti su:

  • Kvaliteta
  • Ne zahtijevaju održavanje
  • Izgledaju dobro

Ako ste u potrazi za dugotrajnim odabirom, onda je ratan izvrstan materijal koji će vas dobro služiti godinama.

Kupnja kvalitetne vrtne garniture

Ako imate veći prostor na terasi, tada je odličan odabir kupnja vrtne garniture. Danas se u prodaji mogu pronaći razne vrste, od onih sklopivih, do garnitura u L, a prije kupnje je neophodno da vizualizirate prostor i znate što želite.

YouTube video

Također, nemojte zaboraviti ni izmjeriti dimenzije, da ne kupite garnituru koja će biti prevelika. Imajte na umu da se na njima često nalaze jastuci i da bi ih za pravilno održavanje trebalo staviti ispod natkrivenog prostora. Vrtne garniture od ratana su najpopularnije, no u prodavaonicama se mogu pronaći i razni drugi materijali. Svaki od njih diktira dugotrajnost i udobnost sjedenja.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top