Stropne svjetiljke za sve prostore

Stropne svjetiljke za sve prostore

Dom i obitelj Comments Off

Dobro osvjetljenje jedan je od najvažnijih dijelova uređenja doma, koji je u potpunosti neprimjetan ako se obavi dobro. Svaka prostorija, naravno, zahtijeva osvjetljenje prilagođeno sebi, s obzirom da se razne prostorije u domu koriste za različite poslove.

Ipak, postoji jedno rasvjetno tijelo koje se može koristiti u gotovo svakom prostoru, a to su stropne svjetiljke. Razni dizajni omogućili su korištenje stropnih svjetiljki u razne svrhe, bilo da se radi o direktnoj rasvjeti na radnim plohama ili općenitoj rasvjeti koja ugodno osvjetljava prostoriju za boravak. Stropne svjetiljke označavaju centar prostorije te su veoma bitan estetski, ali i funkcionalni detalj.

Pametan izbor

S obzirom da su stropne svjetiljke fiksan dio osvjetljenja doma, veoma je bitno odabrati stil i osvjetljenje koje omogućuje fleksibilnost i ono koje se uklapa u koncept prostora. Prejaka svjetlost prostor može činiti neugodnim za boravak, dok preslabo svjetlo može negativno utjecati na rad koji se obavlja u prostoriji.

Stropne svjetiljke općenito se koriste kao glavno svjetlo u prostoriji, koje nudi dovoljno osvjetljenja za boravak i druženje te se može koristiti u većini slučajeva. Ipak, stropne svjetiljke odlično su i raznovrsno rješenje za prostorije u kojima nema mnogo prostora jer se maksimalno koristi prostor koji je inače slabo iskorišten.

Čitajte i sljedeći članak: Vanjska svjetla za uređenje okućnice

Vanjska svjetla su veoma važan dio rasvjete, jer osim što ambijentalno uljepšavaju okućnicu, neophodna su za sigurni dolazak ili odlazak od kuće po noći.

Uskladite potrebe

Vrsta stropne svjetiljke koju koristite treba odgovarati vašim potrebama. Odaberete li običnu plafonjeru kao jak izvor svjetlosti za rad ili iznad radne površine možda se neugodno iznenadite. Stoga prije kupnje razmislite o tome koje su vaše potrebe, ali i što vam se sve nudi na izbor. Stropni reflektori vrsta su stropne rasvjete koja nudi najviše fleksibilnosti, jer se mogu uperiti prema radnoj površini i tako nuditi jako osvjetljenje za rad ili prema stropu i tako nuditi nježnu svjetlost pogodniju za druženje i opuštanje.

https://www.youtube.com/watch?v=8zizbP-HUho

S druge strane, stropne svjetiljke također mogu biti dobar adut za stvaranje raznih svjetlosnih efekata, poput spuštenog stropa koji skriva stropno svjetlo i stropu prostorije daje zanimljiv svjetlosni efekt. Također su posebno pogodne za prostore poput kupaonice, u kojima postavljanje drugih vrsta osvjetljenja može biti opasno ili nezgodno za održavanje prostora. No, mogu se koristiti i prostorijama poput hodnika, u kojima direktna rasvjeta nije toliko bitna.

Ako ne znate kako izabrati pravo osvjetljenje za dječju sobu, napominjemo da je i ovdje važno odabrati dječje svjetiljke koje imaju zaštićenu žarulju, no jedno od dobrih rješenja su sve popularnije različite vrste stropnih svjetiljki.

Sjedeća garnitura obogatit će vaš dnevni boravak. To je komad namještaja koji se može smatrati dušom dnevnog boravka, često diktira njegov stil i istovremeno se može koristiti u različite svrhe. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top