Kako izabrati pravo osvjetljenje za dječju sobu

Kako izabrati pravo osvjetljenje za dječju sobu

Dom i obitelj 0 Comment

Kada je u pitanju dizajn interijera, rasvjeta je vrlo bitan element. Dobra rasvjeta važna je, ne samo zbog svoje izvorne namjene, već i zato što se dobro odabranom rasvjetom može vizualno proširiti prostor i stvoriti željeni ugođaj u određenoj prostoriji. 

Primjerice, ako imate ekstravagantan luster, sigurno će privući pozornost i ukrasiti vaš strop. No, kada je riječ o dječjim lampama, odnosno rasvjeti dječje sobe, najvažnije je da odabrana rasvjetna tijela budu prilagođena djeci. Naravno, bitno je i da se djeci sviđaju, stoga nije loša ideja odabrati rasvjetu zanimljivog oblika ili dizajna.

Što više svjetla tim bolje 

Kada je u pitanju dječja rasvjeta, plafonjere su najčešći oblik lampi u dječjim sobama, tim više što plafonjere možete kupiti ukrašene likovima iz crtića ili slikovnica. Međutim, jedna svjetiljka često nije dovoljna za kvalitetno osvjetljavanje prostorije. 

Kvalitetna rasvjeta posebno je važna u dječjoj sobi kako bi se dječje oči što manje zamarale. Stoga pri odabiru rasvjete za dječju sobu treba na trenutak zaboraviti na stvaranje raspoloženja i fokusirati se na kvalitetu rasvjete i praktičnost svjetiljki.

Stolne lampe za dječje sobe

Ako imate dijete koje ide u osnovnu školu, znate koliko vremena svaki dan djeca u osnovnoj školi provode radeći zadaću, čitajući knjige i učeći. Iz tog razloga je vrlo važno da dijete na stolu ima kvalitetnu stolnu lampu koja će kvalitetno osvijetliti radni stol i pružiti djetetu najbolje moguće uvjete za pisanje zadaće ili učenje. 

Dječja rasvjeta u prostoru za učenje treba oponašati prirodno svjetlo
Vrlo je važno, da djeca imaju imati odgovarajuće osvjetljenje, jer svjetlo može utjecati na raspoloženje i koncentraciju, kako pozitivno tako i negativno.
Dječja rasvjeta u prostoru za učenje treba oponašati prirodno svjetlo što je više moguće, što znači da žarulja ne smije biti preslaba.

Ako vaše dijete voli čitati u krevetu, nije loše postaviti noćnu lampu na zid iznad kreveta kako ne bi moralo naprezati oči ili se ustajati kako bi ugasilo stropno svjetlo. Takva dječja rasvjete će biti vrlo funkcionalna, što je također nešto čemu morate težiti. 

Dječaj rasvjeta i sigurnost prije svega

Ako imate malu djecu, znate koliko su znatiželjna. Zbog toga je važno osigurati da su sve svjetiljke za bebe sigurne. Iz tog razloga važno je pri kupnji dječjih lampi obratiti pažnju na materijal i dati prednost kvaliteti nad štedljivošću. 

Ideje za uređenje dječje sobe uz odgovarajuću dječju rasvjetu

Posebno ako imate malo dijete, važno je odabrati dječje lampe koje imaju zaštićenu žarulju, a jedno od dobrih rješenja su sve popularnije LED lampe. Generalno, što se djece tiče, važno je urediti njihov prostor tako da je u njemu što manje vidljivih žica i kabela, a što više svjetla pa pripazite pri kupnju dječje rasvjete kako biste ispunili te kriterije.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top