I vozila bez uzdužnih nosača mogu svašta prevoziti

I vozila bez uzdužnih nosača mogu svašta prevoziti

Automoto 0 Comment

Bez obzira na to krećete li na obiteljsko putovanje u premalom automobilu s premalo prostora za stvari ili pak samo trebate prenijeti neki teret od točke A do točke B, nosači su prijeko potrebni za takve pothvate. 

Oni se na automobil mogu postaviti na različita mjesta, između ostalog i na stražnja vrata ili na stražnji dio automobila, ali krovni nosači su ipak najpopularniji, i to zato što su najpraktičniji. Više o različitim vrstama pročitajte u nastavku. 

Automobilski krovni nosači 

Krovni nosači najpraktičniji su od svih vrsta nosača jer:

  •  Ne smetaju vozaču tijekom vožnje
  •  Ne zaklanjaju mu pogled
  •  Ne proširuju vozilo
  •  Mogu se jednostavno i lako stavljati i skidati s automobila

Postoje univerzalni, a postoje i oni prilagođeni automobilu, kao primjerice tipski krovni nosači za vozila bez uzdužnih nosača

Uz neke nove automobile, krovni nosači se čak dobiju i besplatno. Ukoliko ih ipak morate sami kupiti, ključno je odvagnuti koliki vam odnos između cijene i kvalitete odgovara, s obzirom na to da jeftiniji mogu prevesti 50-ak kilograma, dok skuplji mogu i do 100 kilograma. 

Tipski modeli za postavljanje na krov auta

Tipski nosači su većinom metalni i posebno konstruirani za krov određenog modela automobila. Oni služe za lakši prijevoz tereta te se na njih može postaviti krovna kutija koja služi kao dodatan spremnik stvari tijekom putovanja. Zbog materijala od kojih su izrađeni, predstavljaju dugotrajnu investiciju, odnosno nećete morati često kupovati nove. 

Krovni nosači za auto su većinom metalni
Krovni nosači za auto su većinom metalni i posebno konstruirani za krov određenog modela automobila. Oni služe za lakši prijevoz tereta te se na njih može postaviti krovna kutija.

Kao i univerzalne, njih je najvažnije pravilno postaviti kako tijekom vožnje ne bi pali s krova i potencijalno uzrokovali prometnu nezgodu. 

Rješenje za vozila bez uzdužnih nosača 

S obzirom na to da postoje različite vrste krovnih nosača za auto, potrebno je izabrati pravi za vaš krov, ali postoje i različite vrste krovova, što otežava izbor. Posebna vrsta su tipski krovni nosači za vozila bez uzdužnih nosača. Ovakva je vrsta krova najčešća kod karavana i SUV vozila. 

Različite vrste krovnih nosača za auto

Kako biste izabrali idealne za vaš automobil, uvijek je preporučljivo javiti se stručnjaku u trgovini auto opreme koji će vas savjetovati i pomoći vam pri odluci. Veliki izbor možete pronaći i u web trgovinama i ako niste sigurni koji vam trebaju, dovoljno je samo odabrati model, marku i godište auta i ako će vam biti potrebni tipski krovni nosači za vozila bez uzdužnih nosača, to ćete brzo saznati i kupiti odgovarajući model.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top