Sve više krovnih kutija na automobilima

Sve više krovnih kutija na automobilima

Automoto Comments Off

Na cestama se danas mogu vidjeti automobili raznih dimenzija. Od onih skroz malenih pa sve do onih dugačkih, poput karavana. No, iako na prvi pogled neki automobili izgledaju vrlo veliko i prostrano, često se prilikom polaska na put javi problem koji muči i one s manjim automobilima: manjak prtljažnog prostora. To se posebno javlja kod mnogobrojnih obitelji koje kada kreću na put imaju mnogo putnih torbi i raznih drugih rekvizita i pomagala, poput dječjih kolica. Iako prtljažnik izgleda velik, jako brzo se popuni.

Stvari se mogu stavljati i u putnički prostor, ali puno elegentnije rješenje su krovne kutije.

Krovne kutije za sve tipove automobila

Krovne kutije se vrlo jednostavno mogu postaviti na sve vrste automobila, bilo da je riječ o nekom manjem ili većem automobilu. Sve što je potrebno je da automobil posjeduje krovne nosače. Većina novijih automobila dolazi s integriranim krovnim nosačima, dok će ostali morati i njih dodatno kupiti. Ako je to slučaj i kod vas, provjerite da li postoji mogućnost kupovine krovne kutije i krovnih nosača u jednom setu, jer ćete na taj način vjerojatno i uštedjeti, a ujedno sigurno dobiti kompatibilne proizvode.

Jednostavnost korištenja

Krovne kutije su vrlo jednostavne za korištenje. Za početak je potrebno krovnu kutiju postaviti na krovne nosače na za to predviđena mjesta. Kada začujete klik, znači da je sve sjelo na svoje mjesto. Tada pomoću dobivene bravice zaključate krovnu kutiju za nosače i spremni ste da ju napunite prtljagom. Prtljagu možete spremati direktno u nju ili ju možete prvo pospremiti u putnu torbu te nakon toga cijelu torbu stavite u krovnu kutiju. Krovne kutije također posjeduju i posebnu bravicu kako biste ih mogli zaključati.

Skidanje s automobila

Kao što se vrlo jednostavno montiraju, krovne kutije se i vrlo jednostavno skidaju s automobila. Potrebno je samo da otključate bravicu pomoću koje je prićvršćena na krovne nosače i polako ju skinete. Uvijek je preporučljivo da se krovne kutije uklone s automobila kada se više neće koristiti kako automobil ne bi imao dodatni otpor zraka i zbog toga trošio nešto više goriva.

Ali upravo zbog te jednostavnosti postavljanja i skidanja, to vam ne bi trebalo predstavljati problem.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top