Društvene igre prate čovječanstvo od davnina

Društvene igre prate čovječanstvo od davnina

Igračke i djeca Comments Off

Društvene igre popularan su način razonode u grupama prijatelja već stoljećima. Bilo da se radi o strategiji, poučnim igrama, igrama na sreću ili pak onima koje će vas natjerati da pokažete svoje znanje, najbolje društvene igre prije svega osmišljene su za zabavu i razbibrigu.

Popularne su među svim uzrastima, od onih najmlađih do onih najstarijih, a također su odličan način za prelaženje generacijskog jaza koji često otežava razumijevanje i komunikaciju među starima i mladima. Bez obzira koju vrstu volite, sigurno postoji igra u kojoj biste uživali.

Igranje je uvijek modi

Gledate li povijest ljudske civilizacije, igra je jedna od konstanti koju ćete pronaći tijekom svih stadija razvoja. Igra je odličan način za učenje i zabavu, pa nije ni čudo da su se društvene igre razvijale od najranijih civilizacija. Osim što su ljudi izrazito društvena i kompetitivna bića, one su također omogućile jednostavan i zabavan način za prenošenje znanja i razvijanje raznih vještina koje su mladim ljudima bitne u životu. 

Društvene igre prije svega osmišljene su za zabavu i razbibrigu
Društvena igra, Ako vidiš krokodila

Iako danas postoji niz društvenih igara, cilj svake može se svesti na nadmudrivanje protivnika unutar zadanih pravila kako bi upravo vaš tim (ili vi) pobijedili. Bez obzira igrate li kineski Go ili Settlers of Catan, cilj je uvijek isti – doći do pobjede prije ostalih!

Društvene igre za sve uzraste

Iako se igranje prije svega povezuje s djecom, činjenica je da se u životu nikada zapravo ne prestajemo igrati. Prve društvene igre pojavile su se prije više od 5000 godina.

Otprilike u isto vrijeme u svim velikim svjetskim civilizacijama tog doba. Igre poput kineskog Wei-Chia, egipatskog Seneta i asteškog Patollia, dokaz su da nikada nismo bili prestari i prezaposleni za igru. 

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top