Šta je team building?

Šta je team building?

Posao i zaposlenje Comments Off

Poboljšajte odnos zaposlenih, odradite team building

Vjerovatno ste nebrojeno puta već čuli za izraz “team building” (tim bilding), ali niste zapravo bili sigurni na šta se odnosi. Svakodnevnu komunikaciju i odnos sa kolegama u kancelariji možete poboljšati team building-om. Šta je team building? Team building je jedan vid druženja sa kolegama, poslije kojeg je poboljšana komunikacija, motivacija, produktivnost, želja za poslom, raspoloženje na poslu i slično.

Poboljšajte motivaciju radnika uz team building

Postoji dosta razloga zbog kojih bi se trebali odlučiti za team building, a mi ćemo navesti samo par:

  • Prilika da se zaposleni upoznaju i zabave
  • Motivacija radnika, poboljšanje saradnje i komunikacije
  • Nagrada zaposlenih za odlično obavljen posao
  • Lakše i brže rješavanje problema
  • Lojalnost zaposlenih

Team building se organizuje na taj način da sve zaposlene u firmi pozovete na jedno mjesto gdje ćete zajedno provoditi vrijeme baveći se aktivnostima koje se ne tiču posla. Možete da ih pozovete da zajedno tražite blago podjeljeni u timove, paintball, u adrenalinske parkove na stablima, različite sportove i aktivnosti koji će poboljšati saradnju i komunikaciju među zaposlenima. Ovo dešavanje traje oko 2 dana, što je sasvim dovoljno da upoznate kolege s posla. Sve ove igre su takmičarskog karaktera, pa se poslije njih komentariše kako se šta moglo najbolje uraditi. Team building traje par sati dnevno, ali to zavisi od uspješnosti zanimljivih zadataka koje ste dobili. Team Building možete organizovati sami u svojoj firmi, ili možete kontaktirati kompanije koje se bave isključivo time. Oni će vam ponuditi sve aktivnosti koje nude, a na vama je da izaberete. Cijela organizacija je na njima, tako da je na vama samo da dođete. Prije toga morate se izjasniti koji vam je cilj – neko organizuje team building jer želi poboljšati komunikaciju među zaposlenima, a neko zbog veće lojalnosti zaposlenih.

Ukoliko želite zadovoljne radnike i veću produktivnoj u svojoj firmi obovezno organizujte team building. Uz pomoć ovoga saznaćete koji radnici svojom individualnošću najbolje odgovaraju kojem poslu. Ovo nije nikakva analiza vaših mogućnosti ovo je čisto da se radnici zabave i upoznaju jedni s drugima.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top