„Team Building“ – zašto je važan?

„Team Building“ – zašto je važan?

Posao i zaposlenje Comments Off

Kad se male ruke slože, sve se može!

Svaka kompanija imaju svoju misiju, viziju i ciljeve koje želi ostvariti. Svaki zaposleni u kompaniji je važan jer i on svojim radom čini da se ciljevi prije ostvare. Dok je svaki zaposleni odgovoran za obaveze nekog drugog, važno je da svi oni rade kao tim kako bi svoju kompaniju vodili ka uspjehu.

Komunikacija, saradnja i povjerenje su osnovne kvalifikacije koje svaki produktivan tim treba da ima. Ne postoji tim koje ove kvalitete ima od samog početka rada, one se razvijaju i uče sa vremenom. Postoji bezbroj timskih aktivnosti koje pomažu zaposlenima da učvrste međusobne veze i koje daju značaj timskom radu.

Slaganje poslovnih kolega

Team Building“ – zašto je važan i koji su njegovi rezultati?

Radionice koje se rade na njemu imaju za cilj da uvedu i poboljšaju određene kvalitete kao što su:

– Povjerenje: Jedan ne može raditi u tandemu sa drugim zaposlenima ako među njima ne postoji povjerenje. Svi članovi tima moraju da komuniciraju i rade sa drugim članovima svaki dan. Ukoliko postoji trunka nepovjerenja, to se može odraziti na posao i uticati na produktivnost. Mnoge radionice kreiraju igre koje će učvrstiti povjerenje među zaposlenima i koje se ne mogu završiti bez njega.

– Riješavanje konflikata: Kada postoji mnogo osoba na poslu i mnogo mišljenja, konflikti su ponekad neizbježni. Za jednu kompaniju je jako važno da uvidi taj problem kod svojih radnika na vrijeme i da ga riješi što je prije moguće da ne bi došlo do problema.

– Saradnja: Osoba sama ne može izgraditi splav i ploviti njime. To je težak zadatak za jednu osobu, ali kada se to radi u timu ne samo da će sagraditi jak splav već će sa njim ploviti i po brzacima. Radionica u kojoj zaposleni grade splav i plove će izgraditi saradnju i komunikaciju koja će se kasnije prenijeti na posao koji obavljaju.

Svi oni koji smatraju da slaganje među zaposlenima nije dovoljno dobro uvijek mogu ići na „Team Building“. On ne samo da će popraviti odnose među radnicima, već će i poboljšati produktivnost.

Čitajte i: Kako bi tvrtka mogla neometano poslovati, vrlo je važno da ona bude dobro opremljena uredskim materijalom koji zaposlenicima olakšava obavljanje svakodnevnih poslova i zadataka … Dio opreme za rad u uredu.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top