5 savjeta za žene koje rade od kuće

5 savjeta za žene koje rade od kuće

Posao i zaposlenje Comments Off

Organizujte vrijeme

Rad od kuće može biti produktivan čak i više od rada u kancelariji, dok god se mogu kontrolisati navike i uticaji okoline. Za neke je rad u kući bolji od rada u kancelariji, jer na taj način izbjegavaju put do posla koji može oduzeti i do nekoliko sati, kontaktiranje sa kolegama koji se ne mogu ignorisati i druge slične stvari. Međutim, nekada i obaveze vezane za kuću mogu odvući pažnju od posla i učiniti da se posao ne obavi na vrijeme. Da se to ne bi desilo i da produktivnost bude veća, evo 5 savjeta za žene koje rade od kuće.

Kako raditi od kuce

  1. Nema potrebe da se iskače iz kreveta čim sunce svane i odmah pali računar. Savjetuje se da buđenje bude smireno i postepeno, pa onda osvježavanje u kupatilu, zatim doručak, pa čak i koja vježba prije nego što se upali računar. Doručak je bitan, jer mnogi kada se zarade zaborave da jedu, pa pregladne.
  2. Kada se počinje sa radom savjetuje se sklanjanje od svega što odvlači pažnju, kao na primjer televizor, korišćenje socijalnih mreža i drugih stvari. Radni prostor treba da bude takav da niko drugi ne smeta dok je rad u toku. Ukoliko ima djece u blizini, priča će pomoći da oni shvate kakav je to posao i kad je najbolje vrijeme da priđu.
  3. Kreiranje liste obaveza će pomoći da se one prije urade, a takođe je potrebno i odrediti datum i vrijeme, jer će se sa njima lakše kontrolisati raspored rada.
  4. Ukoliko postoji mnogo obaveza koje se moraju završiti, savjetuje se ranije buđenje ili završavanje poslova na vrijeme. Uključivanjem kućnih poslova u rad vezan za posao može voditi do loše obavljenog posla.
  5. Kada je završen radni dan, savjetuje se da se ne provjerava elektronska pošta jer su šanse da se vrati poslu jako velike, a to može u potpunosti poremetiti raspored rada. U većini slučajeva dodatni posao koji je dobijen preko elektronske pošte je nemoguće završiti u kratkom vremenskom roku, a i ako se krene raditi, planovi za druženje sa porodicom će biti poremećeni.

Ovih nekoliko jednostavnih pravila će pomoći da se koliko toliko organizuje vrijeme i uspješno uradi posao.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top