Kako dobiti posao još ove sedmice

Kako dobiti posao još ove sedmice

Posao i zaposlenje Comments Off

Jednostavnim savjetima do zaposlenja

Ne moraju se raditi nikakva istraživanja da bi se primjetilo da je posao jako teško dobiti otkako se ekonomska situacija promijenila. Ključ dobijanja posla je znati šta se želi, a kada se zna šta se želi onda je to poprilično lako i dobiti. Evo tri moćna savjeta kako dobiti posao još ove sedmice bez obzira na ekonomsko stanje:

1. Za sve one koji misle da je trenutna ekonomija loša, to nije izgovor. Da poslova nema, njih stvarno i nema, i ako osoba misli da neće dobiti posao, ni neće. To je poprilično jednostavno. Ono što svi trebaju upamtiti je da poslova uvijek ima za one koji žele raditi bez obzira na ekonomiju. Poslodavci čekaju na radnika koji je spreman raditi, da bi mu oni kasnije platili, a što se radnik bolje pokaže na poslu, to mu je i plata veća, a tako napreduje.

Brzo zaposlenje

2. Mnogi ljudi se žale kako nemaju novca, kako nema posla, a kada im se postavi pitanje na koliko su se oni poslova prijavili u toku ove sedmice, odgovor je uglavnom: jedan. Onda nije ni čudno što se ne može naći posao. U potrazi za poslom se treba prijaviti na svaki posao koji se nudi, a koji je sličan ili odgovara zanimanju. Nije loše ni volontirati, vrijednim radom radnik će se pokazati, a poslodavac će željeti da radnik ostane.

3. Pri izboru posla savjetuje se da se gleda šta radnik može pružiti poslodavcu, a ne poslodavac radniku, jer realno gledano ne zanima poslodavca što osoba ima lične probleme. Njemu je najbitnije da zaposli osobu koja ima određene vještine koje su odgovarajuće poslu koji on nudi.

Predlaže se da se na potragu posla gleda kao na posao sa punim radnim vremenom. Od nezaposlene osobe se očekuje da pronalazi poslove i poslodavce, da vidi šta oni žele i šta je traženo na tržištu i da ulaže u sebe i u svoje znanje.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top