Ribarski poslovi u Aljasci

Ribarski poslovi u Aljasci

Posao i zaposlenje Comments Off

Bacite mamac

Poslovi u Aljasci su uglavnom sezonski zbog ekstremnih klimatskih uslova. Postoji nekoliko poslova koji se mogu obavljati na proljeće, ljeto i zimu i to samo u određenom vremenskom roku. Ribarski poslovi u Aljasci su na meti kada je ljeto, dok samo otvaranje radnih pozicija počinje od maja pa traje do oktobra. Kako ovo nije baš lagan posao, postoji mnogo zahtjeva koji se moraju ispuniti.

Ribarenje u Aljasci

  1. Ribarski posao na Aljasci je jako težak i unosan za pravu osobu. Najbolji način da se dobije ovaj posla je sam odlazak kod njih, jer oni ne traže ljude na raznim biroima ili sajtovima za zapošljavanje, iako postoji nekoliko sajtova koji nude poslove na Aljasci. Mnoge ribarske kompanije naplaćuju članstvo i poslovi koji su kod njih slobodni su već zauzeti od strane manjih kompanija koje se isto bave ribolovom.
  2. Ovaj posao takođe zahtjeva psihološku pripremljenost kao i fizičku, pa se odlazak na brod osobama koje ovo nisu razvile uopšte ne preporučuje.
  3. Prije bilo kakve aplikacije za posao, savjetuje se odlazak u grad u kojem se nalazi kompanija. To je čisto da bi se dobio uvid gdje se šta nalazi i kako iskoristiti pruženu priliku. U tim gradovima ima dosta magazima koji pišu o ribarskim dešavanjima i kako sama industrija napreduje. Potrebno ih je pregledati, informisati se i dobiti sopstveno mišljenje na osnovu njih.
  4. Poslije dobijanja posla, funkcionalnost je glavna. Pošto je ovo vanjski posao, oprema mora biti prilagođena. Pa džemperi, tople hlače, čarape, i gumena obuća bi trebali da se imaju u malo većim količinama. Takođe, i jakna koja neće propuštati vodu. Kako brodska kabina nije velika, sve stvari trebaju što bolje da se spakuju i spreme. Savjetuje se nošenje običnih gumenih rukavica na brodu.
  5. Biti na brodu usred vode zahtjeva mnogo discipline i strpljenja. Prenošenje tačnih poruka radnim kolegama je jako bitno, jer samo jedna kriva poruka može brod odvesti u oluju, gdje nema ribe, a gdje nema ribe nema ni zarade. Rad na brodu može biti svakav, a najviše zavisi od prethodnog iskustva.

Adaptiranje na novi posao nije lako, pogotovo kada je u pitanju pecanje. Morska bolest, vrtoglavica i mučnina su normalne pojave na brodu. Potrebno je strpljenje da bi se naviklo na okruženje i novu okupaciju, ali kada prođe neko vrijeme sve će to postati normalno.

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top