Karijera u naftnoj industriji

Karijera u naftnoj industriji

Posao i zaposlenje Comments Off

Zaradite novac od crnog zlata

Gledajući na današnju ekonomiju i na otkaze koji pljušte svaki dan postoji nekoliko industrija koje rade punom parom i zapošljavaju ljude kad god dobiju novi projekat. Energetska industrija je jedan od tih sektora – nafta i ugalj. Cijeli svijet računa na tu energiju, a posao koji se dobije u tom polju će držati radnika zaposlenim cijeli njegov život.

Mnogi misle na inžinjerske poslove kada je u pitanju energija, ali to ne mora biti slučaj i ovdje. Energetske kompanije trebaju i inžinjere računara i komunikacije, radnike koji će obavljati administrativne poslove, vozače, advokate, čistače kao i kuhare. Kada se na kraju sve sagleda u ovim sektorima rada potrebno je svako zanimanje kako bi posao bio uspješan i produktivan.

Zaradite i Vi od nafte

Računari i komunikacije – Naftna industrija se u velikoj mjeri oslanja na računare i komunikaciju. Posao može biti na naftnim platformama u udaljenim pustinjskim oblastima, a svaka od ovih lokacija treba da bude povezana sa spoljnim svijetom 24 časa svakog dana.

Administracija – Kao i svaki drugi posao i posao u naftnoj industriji zahtjeva administrativne radnike koji će praviti ugovore za poslove i slične stvari.

Poslovi na moru su najtraženiji kada je u pitanju rad u energetici, a posebno poslovi koji uključuju naftu i gas. Bušači i inžinjeri mogu raditi rotacione smjene gdje rade i žive 6 mjeseci, a zatim se vraćaju kući na 6 mjeseci. Ovi poslovi privlače mnogo pažnje jer su dobro plaćeni, ali dolazak do njih je jako težak jer su veoma popularni.

Poslovi na Bliskom istoku su uvijek bili privlačni inžinjerima i sličnima. Poslovi koji se nalaze u udaljenim oblastima su jako privlačni i poželjni, a to je i jedan od razloga zašto je rad na Bliskom istoku uvijek bio atraktivan. Naftne kompanije zarade i do 1 milijardu dolara na dan, ali će se takođe pobrinuti i da dio tog novca i radnici dobiju.

Karijera u naftnoj industriji ne znači da se mora napustiti država kako bi se pronašao taj posao, jer mnogo kompanija ima svoje kancelarije u različitim državama. 

Postovi iz iste kategorije:

Search

Back to Top